Evenimentul ZileiInternationalISIS a revendicat uciderea mai multor zeci de oameni în Mozambic. Portugalia a trimis soldați de elită pentru salvarea localnicilor

ISIS a revendicat uciderea mai multor zeci de oameni în Mozambic. Portugalia a trimis soldați de elită pentru salvarea localnicilor

ISIS a revendicat uciderea mai multor zeci de oameni în Mozambic. Portugalia a trimis soldați de elită pentru salvarea localnicilor
ISIS se laudă cu uciderea străinilor și localnicilor din orașul Palma din Mozambic. Operațiunile de salvare au încercat să aducă la adăpost restul rezidenților.

ISIS s-a lăudat cu uciderea străinilor și localnicilor într-un atac terorist în Mozambic, care a forțat Portugalia să trimită trupe ale forțelor speciale în țară, relatează Express.co.uk .

ISIS a vizat orașul Palma unde zeci de oameni au fost uciși

Gruparea teroristă a vizat orașul Palma, unde un bebeluș de un an a fost rănit în timp ce părintele ei a fugit de focurile de armă. Zeci de oameni au fost uciși de teroriști, inclusiv un antreprenor britanic din Somerset care lucrase la un hotel din zonă. După ce supraviețuitorii au reușit să evadeze într-un avion mic al ONU, ISIS a revendicat masacrul a 55 de oameni nevinovați.

Atacul a început miercurea trecută. De atunci, au avut loc operațiuni repetate de salvare pentru a încerca să salveze restul rezidenților, mai precizează sursa citată.

Portugalia a trimis 60 de soldați ai forțelor speciale

Din cauza atacului, guvernul portughez a trimis acum 60 de soldați ai forțelor speciale pentru a sprijini operațiunile, a informat agenția de știri Lusa. Amarula Lodge a fost folosit ca un safehold pentru 190 de rezidenți ca teroriști ISIS coborât pe zona.

Lionel Dyck, care conduce firma, a declarat pentru BBC: „Băieții mei îi implică pe teroriști în lupte”. „Teroriștii s-au adăpostit în case, ceea ce fac ei mereu”.” Ies și trag în avion, și au lovit și au tras des în avionul nostru”. „Până când nu vom pune suficiente trupe acolo pentru a-i scoate din casele din Palma, ei vor controla situația.”

Doar 7 vehicule cu supraviețuitori din 17 au scăpat de atac

Supraviețuitorii din zonă nici măcar nu au putut fi salvați pe mare, militanții patrulând pe plajele din apropiere. Joi, 25 de persoane au fost transportate cu avionul înainte ca insurgenții să fi avansat, ceea ce a făcut imposibilă găsirea supraviețuitorilor.

Vineri, 60 de persoane au plecat într-un convoi de 17 vehicule, dar au fost atacate de teroriști. Doar șapte vehicule din numărul inițial au scăpat de atac, deși nu este clar ce s-a întâmplat cu majoritatea pasagerilor, sau chiar cu cei 100 rămași în hotel.

 


Accesează: