Cauza accidentului este deocamdată necunoscută. La locul incidentului se află poliţişti şi specialişti ai companiei feroviare din Hong Kong.

Prin intermediul aplicaţiei sale pentru telefonia mobilă, compania MTR, care administrează metroul din Hong Kong, MTR, le-a recomandat călătorilor să caute alte opţiuni de transport întrucât cursele pe tronsonul de est au fost suspendate la staţia Hung Hom, punct de transfer către reţeaua de cale ferată din insulă.

Au fost afectate şi alte staţii de metrou, trenurile rămânând blocate pentru aproximativ 30 de minute. MTR a anunţat „întârzieri mari”.

În ultimele săptămâni, demonstranţii pro-democraţie au acuzat compania MTR că ajută poliţia locală şi obstrucţionează anchetele prin faptul că refuză să pună la dispoziţia autorităţilor abilitate imaginile în care apar poliţişti care îi bat pe protestatari.

Protestele din Hong Kong au început în 9 iunie după adoptarea unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. La 4 septembrie, şefa executivului local Carrie Lam a anunţat retragerea integrală a proiectului de lege contestat, scrie Reutres.