Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident de muncă: bărbați electrocutați pe stâlp
Accident de muncă: bărbați electrocutați pe stâlp

Accident de muncă: bărbați electrocutați pe stâlp

Un accident cumplit de muncă a avut loc luni dimineață la Timișoara. Doi muncitori neatenți s-au electrocurat foarte grav. Unul dintre ei se zbate între viață și moarte.

Doi bărbaţi au fost electrocutaţi luni în zona zona Dâmboviţa din Timișoara. Aceștia efectuau, fără să aibă toate echipamentele de protecție, și fără să țină cont de măsurile minime de precauție, lucrări la un cablu electric. Unul dintre muncitori s-a urcat pe un stâlp de electricitate, a atins un cablu din greșeală și s-a electrocutat.

Şocul a fost atât de puternic, încât a rămas inconştient, suspendat în echipamentul cu care era legat de stâlp pentru a nu cădea de la înălțime. Colegul său a urcat imediat să îl ajute, însă tot ce a reușit a fost să se electrocuteze serios și el, în momentul în care l-a atins.

La faţa locului au ajuns de urgenţă mai multe echipaje de medici şi pompieri, dar şi inspectori de muncă și polițiști. “Am început cercetările în acest caz. Am trimis acolo inspectori, pentru a stabili exact ce s-a întâmplat şi dacă au fost respectate normele de siguranţă şi protecţie în muncă”, a declarat directorul ITM Timiş, Pavel Kasai.

Cei doi răniți au fost preluați imediar de medici. Pe bărbatul de 35 de ani, inconștient, medicii au reușit să îl readucă în simțiri. Și el și colegul său, au fost preluați de ambulanțe și duși la spital pentru îngrijiri medicale.