Evenimentul Zilei > International > Accident aviatic în Republica Moldova. Un avion școală s-a prăbușit lângă un aerodrom. Video
Accident aviatic în Republica Moldova. Un avion școală s-a prăbușit lângă un aerodrom. Video

Accident aviatic în Republica Moldova. Un avion școală s-a prăbușit lângă un aerodrom. Video

Prăbușirea unui avion de mici dimensiuni a fost filmată de mai mulți martori, de pe un aerodrom de pregătire a piloților, din Republica Moldova

O lecție de pilotaj era să se încheie cu o tragedie, pe un aerodrom din Republica Moldova. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în apropiere de Aerodromul de la Vadul lui Vodă, zilele trecute. Imagini cu acest accident aeronautic au fost postate pe rețelele de socializare și au ajuns în spațiul public.

Aparatul era pilotat de o tânără care avea oră de pilotaj. Atât ea, cât și instructorul de zbor au scăpat cu viață, chiar dacă au suferit răni destul de grave. Cei doi au fost internați la Institutul de Medicină Urgentă. Avionul s-a prăbușit peste un pâlc de copaci, iar acest lucru a atenuat impactul cu solul, după cum au spus martorii. Astfel, nu s-a produs un incendiu sau vreo explozie, după cum relatează Publika.md.

Martorii au povestit că avionul s-a prăbuşit la scurt timp de la decolare, a căzut peste pâlcul de copaci şi s-a transformat într-un morman de fiare.

Erau tare speriaţi, mai ales fata nu putea vorbi. Avea o lovitură la cap şi au luat-o la spital, că era în stare de şoc. Dar instructorul era mai grav. Avea faţa plină de sânge şi avea dureri la spate”, au spus martorii care au asistat la incident.

Femeia care pilota avionul a suferit o traumă cranio-cerebrală şi una la picior. Tânăra de 30 de ani a avut nevoie şi de consiliere psihologică, pentru că a suferit un șoc foarte puternic. Instructorul ei, un bărbat de 63 de ani are mai multe coaste fracturate.

Ce spun martorii

Potrivit datelor preliminare, căderea a avut loc de la o altitudine între 200 şi 300 de metri. Martori ai accidentului au fost şi alţi piloţi care se aflau pe aerodrom.

„Ceea ce am văzut şi eu ca pilot că eu pregăteam alt avion e că avionul a pierdut viteză, a intrat în vrie şi a căzut pe coroana copacilor. Asta le-a salvat viaţa. Deja trebuie să stabilească ancheta, mie îmi vine greu să fac o analiză exactă. Instructorul este unul extrem de experimentat, condiţiile atmosferice erau bune”, a afirmat unul dintre piloții care au asistat la accident.

La faţa locului au fost trimise două echipaje de pompieri însă, potrivit IGSU nu a fost nevoie de intervenţie deoarece avionul nu a luat foc. Mai mult, persoanele aflate la bord au ieşit singure din avion.

Anchetă asupra accidentului

Accidentul aviatic este investigat de Comisia permanentă pentru investigarea evenimentelor aeronautice din subordinea Ministerului Economiei şi Infrastructurii. Sunt verificate aspectele de natură tehnică, urmând să fie publicat un raport legat de accident.

Aeronava aparţine clubului sportiv de la Vadul lui Vodă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.