Evenimentul Zilei > International > Tragedie aviatică! Un avion militar s-a prăbușit în urmă cu puțin timp
Tragedie aviatică! Un avion militar s-a prăbușit în urmă cu puțin timp

Tragedie aviatică! Un avion militar s-a prăbușit în urmă cu puțin timp

Un avion de vânătoare F-22 Raptor s-a prăbuşit vineri în Florida în cursul unui zbor de antrenament, a anunţat aviaţia militară americană, precizând că pilotul a reuşit să se catapulteze, scrie AFP.

Avionul de luptă multirol, cunoscut pentru costul său imens, face parte din Escadrila 325 de Vânătoare de la baza aeriană Eglin, în nord-vestul statului, situată la circa 60 de kilometri est de Pensacola.

Aparatul s-a prăbuşit în jurul orei 09.15 (13.15 GMT) la nord-est de bază într-o zonă de antrenament, fără să producă pagube.

Cauzele accidentului nu au fost dezvăluite.

Pilotul a reuşit să se catapulteze înainte de impactul cu solul şi a fost plasat sub observaţie la spitalul bazei unde se află într-o stare stabilă, a precizat armata.

F-22 Raptor, construit de Lockheed Martin şi Boeing, este considerat cel mai perfecţionat avion de vânătoare, dar performanţele sale sunt umbrite de mai multe accidente şi probleme tehnice din cauze greu de identificat.

El a intrat în serviciu în 2005, dar producţia sa a fost oprită în 2011, în special din cauza preţului unitar astronomic (aproape 360 de milioane de dolari).