Evenimentul Zilei > Actualitate > Teribil! Un avion s-a prăbușit înainte de aterizare. Doar doi oameni au supraviețuit
Teribil! Un avion s-a prăbușit înainte de aterizare. Doar doi oameni au supraviețuit

Teribil! Un avion s-a prăbușit înainte de aterizare. Doar doi oameni au supraviețuit

Un grav accident aviatic s-a petrecut pe un aeroport din Kazahstan, după ce un avion de transport militar s-a prăbușit pe pistă, în timpul manevrelor de aterizare.

Accident aviatic în Kazahstan.

Un avion militar de producție rusească s-a prăbușit pe un aeroport din Kazahstan. Incidentul s-a petrecut în timp ce aeronava încerca să aterizeze în condiții de ceață.

Un avion de transport militar  de origine rusească, Antonov-26, s-a prăbuşit sâmbătă. Accidentul s-a produs în cel mai mare oraş al țării, Almatî, din cauza vremii nefavorabie. Evenimentul s-a petrecut în timp ce aeronava militară făcea manevre de aterizare pe pistă, în condiţii de ceaţă densă. Anunțul a fost făcut de reprezentanții aeroportului local, după cum transmite AFP. Aceștia au făcut o postare pe pagina oficială de Facebook în care au descris condițiile în care s-a produs tragedia aviatică.

Avionul militar Antonov-26 venea din capitala statului Kazahstan, orașul Nur-Sultan și transporta șase persoane.

Potrivit Ministerului pentru situaţii de urgenţă, preluat deagenția Reuters, patru din cele şase persoane aflate la bord au murit în groaznica tragedie aviatică. Alte două persoane au supraviețuit. Acestea au suferit, însă, răni grave în accidentul care s-a produs la Almatî. Acestea au fost preluate de echipele medicale și au fost internate în spital pentru îngrijiri.

Accident aviatic în Kazahstan

La un moment dat, comunicarea cu  aparatul de zbor Antonov-26 a încetat. Oficialii din turnul de control nu au mai primit nici o veste de la membrii echipajului. Se întâmpla în jurul orei locale 17:20, respective ora 11:20 GMT. Acest lucru a stârnit îngrijorare, însă ragedia nu a mai putut fi evitată. Reprezentanții aeroportului au anunțat că avionul s-a prăbușit „în timpul apropierii de aterizare”. Aceștia au adăugat că aeronava s-a prăbuşit la capătul pistei din cauza vremii nefavorabile și a ceței care a îngreunat foarte mult vizibilitatea.

Agenţia rusă de ştiri Interfax a transmis, citând o sursă, că avionul aparţinea serviciului de grăniceri al Kazahstanului. Conform sursei citate, serviciul de grăniceri face parte din Comitetul de securitate naţională.