Evenimentul Zilei > Actualitate > Acces online la dosarul medical al copilului tău
Acces online la dosarul medical al copilului tău

Acces online la dosarul medical al copilului tău

Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din București, pune la dispoziția părinților copiilor internați în această unitate specială o „radiografie” a perioadei de internare. Deja au fost create, cu acordul părinților, 25.000 de dosare medicale informatizate. Pentru a accesa online dosarul medical al propriului copil, părinții trebuie să-și creeze un cont pe portalul www spitaluldecopii.ro

„E o fotografie care include toţi paşii parcurşi de copil, de la intrarea în spital şi până la ieşire. Datele medicale pot fi puse ulterior la dispoziţia oricărui medic. Oricând se știe exact ce i s-a întâmplat copilului”, a declarat, pentru Evenimentul zilei, prof. dr. Dan Mircea Enescu, managerul spitalului. Aplicația a fost realizată în cei doi ani de implementare a proiectului „Realizarea şi implementarea unui sistem spitalicesc informatic şi informaţional integrat la «Grigore Alexandrescu »”, finalizat în această lună cu co-finanțare din fonduri europene. Portalul creat permite părinţilor să îşi programeze copiii pentru consult în ambulatoriu, precum şi să converseze online cu medicii prin intermediul secţiunii „Forum”.

În informatizare s-a investit, clădirea veche a spitalului a fost reconstruită, dotată cu aparatură modernă. „Ambele sunt foarte importante, pentru că acest sistem de hard și soft e chiar sângele care unește fiecare organ în parte ca să-l poată face să funcționeze”, ne-a declarat managerul Dan Mircea Enescu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: