Se pare că doi absolvenți au depus plângeri penale, în care au sessizat modificarea notelor de final, astfel că titulatura de șef de promoție să fie acoradată „cu dedicație”, potrivit Stirile ProTV.

Astfel, două clase ale Academiei de Poliţie, din promoţia trecută, au răspuns timp de mai multe ore întrebărilor anchetatorilor, care au dorit să afle cum au decurs examenele la sfârșit de an și dacă subiectele au fost cunoscute înainte de examen.

În plus, DNA a ridicat și cataloagele celor două clase pentru investigație, mai precizează aceeași sursă.

”Sunt suspiciuni, doi studenţi s-au plâns că au fost neîndreptăţiţi. De altfel, a fost şi un control din partea corpului de control, care însă s-a stopat până la rezolvarea plângerilor penale. Noi punem la dispoziţie anchetatorilor toate actele solicitate”, a precizat purtătorul de cuvânt Academie, profesor universitar Nicolae Radu  .

Prorectorului Academiei şi preşedintele comisiei examenului de licenţă susţinut în luna iulie şi-a dat demisia săptămâna trecută, la scurt timp de la izbucnirea scandalului. Cu toate că pare prea mare coincidența, comisarul şef susţine însă că nu există legătură între cele două evenimente.