Academia de Poliție are un nou rector după scandalul viermilor

Academia de Poliție are un nou rector după scandalul viermilor MAI l-a pus în funcția de rector pe Liviu Uzlău, general din jandarmerie. Sursa Foto: Facebook

Liviu Uzlău, general de brigadă din Jandarmerie, este noul rector de la Academia de Poliție. Instituția se află în ultima perioadă în centrul unui scandal provocat de condițiile insalubre în care își desfășoară activitatea studenții.

Duminică seara, 26 noiembrie, Ministerul de Interne a anunțat noul rector de la Academia de Poliție. Liviu Uzlău a fost pus în funcție pentru a rezolva problema „actului profesional și managerial făcut cu superficialitate”.

Academia de Poliție are un nou rector

La mai bine de zece zile după ce 63 de tineri s-au îmbolnăvit din cauza mâncării primite, Academia de Poliție a fost închisă. Se pare că studenții își desfășurau activitatea în condiții insalubre, iar până de Crăciun vor avea cursuri online. Generalul de brigadă Liviu Uzlău a fost pus în funcția de rector al Academiei, după demiterea lui Claudiu Chindriş.

Acesta a fost demis de ministrul de Interne Cătălin Predoiu, după ce sindicatul poliţiştilor Europol a atras atenţia asupra „condiţiilor mizere” în care îşi desfăşoară activitatea unitatea de învăţământ, publicând imagini din sediul acesteia:

Ne puteți urmări și pe Google News

„După 10 zile în care am arătat condiţiile insalubre, precare, periculoase, mizere, ce nu puteau fi comparate nici măcar cu cele din penitenciare, Consiliul de administraţie şi Senatul Academiei de Poliţie A. I. Cuza au luat decizia de a trimite studenţii acasă, cel puţin până după sărbătorile de iarnă.

Să nu uităm că nici până în acest moment, nu avem rezultatele probelor de laborator ca urmare a focarului de toxiinfecţie alimentară”, au scris reprezentanţii sindicatului Europol.

Academia de Poliție

MAI a trimis corpul de control

Ministerul de Interne a anunțat că o comisie analizează cauzele care au dus la îmbolnăvirea studenţilor. La Academia de Poliție a fost trimis şi Corpul de Control al ministrului Cătălin Predoiu:

„Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus în data de 15.11.2023 constituirea unei comisii. Aceasta este coordonată de secretarul general adjunct al MAI şi formată din specialişti ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Medicale şi ai Direcţiei Generale Logistice, pentru analizarea cauzelor care au dus la producerea incidentului din data de 14.11.2023, când mai mulţi studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au prezentat stări de rău”, a anunţat Ministerul de Interne, într-un comunicat de presă.

Sindicatul Europol reclamă că mâncarea oferită studenţilor este stricată.

Academia de Poliție: Studenții fac cursuri online din cauza lucrărilor de modernizare a sediului

Studenţii vor face cursuri online pentru „urgentarea activităţilor de reabilitare şi modernizare a spaţiilor sediului central”:

„Cu paşi rapizi ne îndreptăm spre finalizarea lucrărilor ce vizează reabilitarea Academiei de Poliţiei «Al. I. Cuza». Conducerea instituţiei noastre, cu aprobarea Senatului Universitar, a luat decizia desfăşurării activităţilor didactice în mod sincron în perioada 27.11.2023 – 22.12.2023 pentru Facultatea de Poliţie – PSU licenţă – cu frecvenţă, respectiv PSU Masterat profesional pentru formarea ofiţerilor de Poliţie «Ştiinţe penale în asigurarea ordinii şi siguranţei publice».

În acest sens, se doreşte dinamizarea şi urgentarea activităţilor de reabilitare şi modernizare a spaţiilor sediului central al Academiei în vederea optimizării şi îmbunătăţirii substanţiale a condiţiilor de desfăşurare a întregului proces de învăţământ, şi nu numai, din Academia de Poliţie”, potrivit unui comunicat al Academiei.

CV-ul noului rector al Academiei de Poliție poate fi consultat AICI.