Evenimentul Zilei > International > Abuzuri în Turcia! 380 de afaceriști arestați deoarece au acordat de sprijin financiar lui Fethullah Gulen
Abuzuri în Turcia!  380 de afaceriști arestați deoarece au  acordat de sprijin financiar lui Fethullah Gulen

Abuzuri în Turcia! 380 de afaceriști arestați deoarece au acordat de sprijin financiar lui Fethullah Gulen

A început epurarea! Procurorii turci au emis mandate de arestare pentru 380 de oameni de afaceri, aceștia fiind acuzați că au acordat sprijin financiar rețelei clericului Fethullah Gulen.

Procurorii turci au emis mandate de arestare pentru  380 de oameni de afaceri care sunt acuzaţi că au acordat sprijin financiar reţelei clericului Fethullah Gulen, exilat în SUA şi acuzat că s-a aflat în spatele puciului eşuat din iulie 2016, transmite joi agenţia Reuters.
Procurorii solicită totodată efectuarea de percheziţii la locuinţele şi sediile suspecţilor, precizează agenţia turcă de presă Anadolu preluată de Reuters.

Mai mult,  joi, grupul Dogan Holding a anunţat reţinerea unui jurist şi a unui fost director executiv, în cadrul anchetei împotriva susţinătorilor lui Gulen. Luna trecută, un alt director al Dogan Holding, Barbaros Muratoglu, a fost reţinut sub acuzaţia că "a ajutat un grup terorist", ca parte a anchetei împotriva clericului Fethullah Gulen şi a susţinătorilor săi.

Fethullah Gulen respinge acuzaţiile de implicare în puciul eşuat din vara trecută, în urma căruia peste 240 de oameni şi-au pierdut viaţa, citeză Agerpres.