CONDAMNATĂ să dea BACALAUREATUL. Detalii INCREDIBILE despre INFRACŢIUNEA care a dus la această SENTINŢĂ

CONDAMNATĂ să dea BACALAUREATUL. Detalii INCREDIBILE despre INFRACŢIUNEA care a dus la această SENTINŢĂ

O absolventă de liceu din Cluj-Napoca a fost obligată de instanţă să se prezinte la sesiunea de Bacalaureat din 2018, dar nu a reuşit să ia examenul, infomrează ProTV.

Potrivit Clujust.ro, eleva a fost condamnată de Tribunalul Cluj la 1 an, 3 luni și 18 zile de închisoare cu suspendare, la 60 de zile de muncă în folosul comunității, dar şi „să facă eforturile de a învăța pentru următoarea sesiune de bacalaureat din anul 2018 și să se prezinte la examen”.

Eleva luase cardul profesoarei sale şi ştia PIN-ul, deoarece în trecut mai scosese bani de pe card cu permisiunea cadrului didactic. A scos 990 de lei din cont, dar a fost prinsă.

Tânăra a returnat banii şi şi-a recunoscut fapta, astfel că nu a fost condamnată la închisoare cu executare. Instanţa i-a impus însă să dea Bacalaureatul – ceea ce eleva a făcut, dar a luat note extrem de mici. Mai precis, 3,7 la limba și literatura română, 1,15 la matematică și 1,9 la disciplina la alegere – scris.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6.

Conform rezultatelor afişate astăzi pe site-ul Ministerului Educaţiei, o treime dintre cadidaţi au picat, rata promovabilittăţii pentru această sesiune fiind doar de 67%.

„Menţionăm că ratele finale de promovare în anii precedenţi au fost de 71,4% în 2017, 66,7% în 2016, 66,4% în 2015 şi 59,3% în 2014. S-au înregistrat 104 medii de 10”, au transmis reprezentanţii MEN.