Evenimentul Zilei > Actualitate > A scăpat ușor. Interlopul Petronel Corduneanu afișează o viață de șeic, dar nu a muncit o zi în viața lui
A scăpat ușor. Interlopul Petronel Corduneanu afișează o viață de șeic, dar nu a muncit o zi în viața lui

A scăpat ușor. Interlopul Petronel Corduneanu afișează o viață de șeic, dar nu a muncit o zi în viața lui

Unul dintre membrii temutului clan Corduneanu, din Iași, a fost plasat sub control judiciar.

Este vorba despre Petronel Corduneanu, pe care procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași îl acuză de șantaj. În același dosar penal, soția lui Petronel Corduneanu, Alina Filip, a fost plasată, de asemenea, în stare de control judiciar. Femeia este acuzată de tentativă de influențare a declarațiilor.

Cei doi soți sunt cunoscut pentru vacanțele lor foarte scumpe și lucrurile de valoare pe care și le cumpără, în condițiile în care nu sunt angajați și nu au venituri oficiale.

Interlopul Petronel Corduneanu nu a muncit o zi în viața lui, dar cu toate astea luxul afișat pare desprins din viața unui milionar în euro. Pe contul de facebook, Petronel Corduneanu a postat fotografii din vacanțe în Grecia, Italia, Japonia. Restaurantele de fițe, unde un meniu pornește de la câteva sute de euro în sus, sunt la ordinea zilei pentru Petronel și soția lui.

Pentru a nu intra în atenția autorităților fiscale, interlopul primea bani din activități infracționale, folosindu-se de tot felul de persoane din Iași.

L-a denunțat la Parchet. A scăpat ușor

Dosarul penal, deschis recent, a pornit de la plângerea unei femei din Iași, care nu a mai vrut să colaboreze cu Petronel Corduneanu. Femeia avea rolul de a ridica banii de la Western Union, trimiși din străinătate pentru interlopul din Iași. Cum acesta nu putea oficial să ridice banii, deoarece ar fi ajuns în atenția autorităților fiscale, s-a folosit de o ”săgeată”. Surse judiciare susțin că banii ar fi provenit din activități ilegale.

După ce a aflat că femeia i-a făcut plângere, Petronel a făcut ce a știut el mai bine, a amenințat-o. Dar acest lucru nu a ținut, așa că interlopul a trecut la planul doi. A trimis-o pe soția lui să îi dea femeii 10.000 de lei, pentru a-și retrage plângerea și de a nu-și mai susține versiunea scrisă anterior. Nici acest lucru nu a ținut, așa că Petronel Corduneanu și soția lui Alina au ajuns în atenția procurorilor.

„Este adevărat, clienții noștri au fost puși sub control judiciar. Noi vom dovedi pe parcursul urmăririi penale nevinovăția clienților noștri”, au precizat ieri avocații Robert Amuntencei și Iulian Gafon, cei care îi reprezintă pe Petronel Corduneanu și Alina Filip, potrivit BZI.ro.

Condamnat la 14 ani de închisoare

În 2018, Petronel Corduneanu a fost condamnat la 14 ani de închisoare, alături de un alt membru al clanului, Marian Tiugă, fost Corduneanu.

Judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis îl condamne pe Petronel Corduneanu, unul dintre liderii incontestabili ai clanului Corduneanu, la executarea unei pedepse de 14 ani de inchisoare. El a fost acuzat de constituirea unui grup de criminalitate organizat și a primit zece ani de inchisoare, la care s-a adăugat un spor de patru ani.

Procurorii au susținut că Petronel a comis două infracțiuni de șantaj. În plus, interlopul ar fi coordonat o rețea de hoți care acționau în diferite țări din străinătate.

„Limitându-ne strict la documentele din dosarul de urmarire penala rezulta ca, din România catre finantarea activitatii a iesit suma de 70.284 de euro, iar beneficiile au fost în cuantum de 1.650.000 de euro. Cu privire la amplitudinea acestei activitati se observa ca ea presupune fluctuatia celor implicati pe un areal ce cuprinde aproximativ 34 de tari”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.