”Harry Potter”este o serie de cărți, care ulterior au fost ecranizate, despre o lume ascunsă a vrăjitorilor. Personajul principal, Harry Potter, este un băiat orfan cu puteri magice. Odată ajuns la școala de magie, el devine foarte talentat în arta magiei și, în final, trebuie să salveze lumea de forțele răului.

Cu peste 500 de milioane de cărți vândute și cu traduceri în 80 de limbi diferite, inclusiv în limba română, ”Harry Potter”este cea mai bine vândută serie din toate timpurile. Nu e de mirare faptul că de-a lungul timpului, milioane de fani care au născocit fel și fel de teorii și au încercat să își dea seama cum s-a ”născut” protagonistul poveștilor.

Până sâmbătă, ”locul unde a început magia” a fost un secret bine păstrat de autoarea poveștii. Nu se știe ce a determinat-o pe J.K. Rowling să facă marea dezvăluire. Aceasta a postat, într-o serie de mesaje pe Twitter, că ideea cărții i-a venit prima dată atunci când mergea cu trenul de la Manchester la Londra. Primele rânduri au fost însă scrise, departe de orice peisaj magic, într-un apartament londonez, unde aceasta locuia în chirie.

Sursa: Twitter / J.K. Rowling