Evenimentul Zilei > EVZ Special > A renunțat la pensia specială! Declarație șocantă. „O consider un furt”
A renunțat la pensia specială! Declarație șocantă. „O consider un furt”

A renunțat la pensia specială! Declarație șocantă. „O consider un furt”

Primarul unui oraș din judeţul Maramureş a recurs la un gest neașteptat. A renunțat prin act notarial la pensia specială, motivând că acest favor e un furt pe față din banul public.

Ioan Lucian Morar, primarul orașului Ulmeni, declarase încă de când Guvernul a decis să acorde pensii speciale aleşilor locali, că nu e de acord cu acest lucru.

Acum, însă, a trecut și la fapte. Acesta a renunţat la pensia specială, printr-un act semnat în faţa unui notar public.

„Pe data de 8 iulie 2019 am semnat în faţa unui notar public hârtia prin care am autentificat că eu renunţ la pensia specială, pe care o consider un furt.


Un răspuns la obrăznicia lui Viktor Orban! Revoluția română nu a fost făcută de unguri!


Astfel, prin încheierea de autentificare nr. 2439, eu, Lucian Morar, luând în considerare intrarea în vigoare, la data de 01.01.2020, a prevederilor art. 210 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, în calitatea mea de primar al oraşului Ulmeni, judeţ Maramureş, declar pe propria răspundere şi în deplină cunoştinţă de cauză că renunţ de bunăvoie, definitiv şi irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizaţia lunară pentru limită de vârstă (pensia specială) de care aş putea beneficia în urma mandatelor de primar şi de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.

Am dorit să dau această declaraţie pentru a fi luată în considerare la calcularea drepturilor mele băneşti sau oriunde va fi nevoie”, a anunţat ieri primarul Ioan Lucian Morar, printr-un comunicat de presă.