“Germania înregistrează primele semnale îngrijorătoare, la câteva zile după declararea începutului revenirii la normal, în momentul în care alte țări precum Franța și Spania vor începe şi ele să relaxeze măsurile de izolare.

Institutul Național de Virusologie Robert Koch, responsabil cu monitorizarea evoluției pandemiei, a raportat duminică o creștere a ratei infecțiilor în jurul zonei considerate potențial periculoase, de la 1 la 1,1.

Această așa-numită rată de răspândire măsoară numărul mediu de persoane pe care o persoană infectată cu Covid-19 le va contamina la rândul său. Un număr mai mic de 1 sugerează că numărul infecțiilor din țară este în tendință de scădere, în timp ce un nivel superior sugerează o tendință ascendentă.

Această cifră a trecut de la 0,7 la mai mult de 1 în doar câteva zile.

Institutul a avertizat că este încă prea devreme pentru a trage concluzii, dar indică într-un raport că cifrele infectărilor trebuie „monitorizate foarte atent în zilele următoare”.

Duminică, Germania a ajuns la 169.218 cazuri de contaminare, cu doar 667 mai multe în ultimele 24 de ore, ceea ce este puțin comparativ cu media din ultimele săptămâni.

Numărul de decese era de 7.395, o rată de mortalitate cu 4,4%, mai mică decât cea a majorității celorlalte țări mari.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE