Evenimentul Zilei > Actualitate > A răpit şi agresat sexual o tânără, dar a fost declarat nevinovat pentru că nu a simţit plăcere
A răpit şi agresat sexual o tânără, dar a fost declarat nevinovat pentru că nu a simţit plăcere

A răpit şi agresat sexual o tânără, dar a fost declarat nevinovat pentru că nu a simţit plăcere

Un tânăr de 21 de ani a fost declarat nevinovat de un judecător mexican după ce a răpit şi agresat sexual o colegă de clasă. Judecătorul şi-a motivat ciudata decizie prin faptul că tânărul nu a simţit plăcere în timp ce îşi atingea colega de clasă.

Diego Cruz face parte dintr-un grup de patru tineri care a răpit şi agresat sexual o colegă de clasă în urmă cu doi ani, după petrecerea de Revelion, scrie Bzi.ro. Opinia publică din Mexic este revoltată de fapta tinerilor ei fiind numiţi în mediul online “Los Porkys” (porcii), dar asta se pare că nu l-a impresionat pe judecător.

Anuar Gonzalez, cel care a judecat acest caz, a argumentat că Diego Cruz nu a avut nicio ”intenţie carnală” atunci când i-a atins sânii victimei şi a penetrat-o cu degetele, deci prin urmare este nevinovat de agresarea sexuală a acesteia. De asemenea, magistratul a susţinut că adolescenta de 17 ani nu a fost niciodată neajutorată, deşi a fost forţată să intre în maşina agresorilor. Alţi doi suspecţi sunt acuzaţi că au penetrat victima din Velacruz.

Achitarea sa a stârnit indignare în rândul activiştilor pentru drepturile omului, care susţin că acest caz demonstrează că bogaţii sau persoanele cu relaţii politice sunt deasupra legii în Mexic. Provincia Velacruz a devenit în ultimele luni un simbol pentru eşecul autorităţilor de a garanta drepturile şi protecţia cetăţenilor. Mii de femei au dispărut în ultimele luni, iar 250 de cranii au fost descoperite într-o groapă comună a unui puternic cartel din Velacruz.