Fata de 13 ani din comunca Vultureni, în apropiere de Cluj, este teafără și nu prezintă urme de violență. S-a presupus că a fost răpită de unchiul ei, însă oamenii legii au găsit-o chiar în compania celui cu care plecase de acasă și fără niciun semn de agresiune asupra ei.

Daria Maria Puica a dispărut duminică de acasă, iar părinții au alertat autoritățile, bănuindu-se că a fost răpită de un unchi, relatează Agerpres. Sute de poliţişti, jandarmi şi voluntari au pornit în căutarea sa, fata fiind găsită într-o altă localitate din judeţul Cluj, la Cristurel.

„La data de 22 octombrie, în jurul orei 1,00, în urma investigaţiilor efectuate a fost depistată minora în vârstă de 13 ani. Aceasta era însoţită de bărbatul în preajma căruia a fost văzută ultima dată. Sute de poliţişti, jandarmi şi voluntari au acţionat în această perioadă pentru găsirea minorei în vârstă de 13 ani a cărei dispariţie a fost semnalată la data de 20 octombrie. În urma investigaţiilor şi a căutărilor de amploare, minora a fost găsită în extravilanul localităţii Cristurel. Minora nu prezenta urme vizibile de violenţă, iar conform primelor investigaţii ar fi lipsit de acasă pe fondul unei relaţii tensionate în familie”, au precizat reprezentanţii IPJ Cluj.

Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Cluj a fost înștiințată cu privire la cele întâmplate, astfel că asistenții au decis internarea fetei în regim de urgență, la un centru de primire a copilului.

Bărbatul alături de care minora a plecat de acasă „a fost audiat cu privire la cele întâmplate. Se continuă cercetările pentru lămurirea tuturor aspectelor legate de dispariţia minorei, sub coordonarea unităţii de parchet”, mai anunță reprezentanţii IPJ Cluj.