Evenimentul Zilei > Actualitate > A murit un mare muzician
A murit un mare muzician

A murit un mare muzician

Edgar Froese a fost un mare și complex artist, fondator al muzicii electronice.

Edgar Froese s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani, vineri 23 ianuarie la Viena. Ela suferit de o boală la plămâni.
Edgar Wilmar Froese (născut pe 6 iunie 1944) este un artist german și pionier al muzicii electronice, cel mai cunoscut ca membru fondator al trupei de muzică electronică, Tangerine Dream. Cu toate că pe toate materialele pe care a apărut până în 2003, fie ele solo sau cu Tangerine Dream, era creditat ca "Edgar Froese", pe albumele solo din 2003 în prezent este creditat ca "Edgar W. Froese".

Froese s-a născut în Tilsit, Prusia Răsăriteană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După ce s-a arătat de mic interesat de artă, Froese s-a înscris la Academia de Arte din Berlinul de Vest pentru a studia pictura și sculptura. În 1965 a format o formație numită The Ones care cânta rock și R&B. În timp ce cântau în Spania, The Ones au fost invitați la vila lui Salvador Dalí în Cadaqués pentru o reprezentație. Întâlnirea lui Froese cu Dali s-a dovedit foarte influentă pentru acesta inspirându-l să se orienteze spre direcții mai experimentale în muzica sa. The Ones s-au destrămat în 1967 lansând un singur single.

La întoarcerea în Berlin, Froese a început să caute muzicieni pentru grupul care va deveni Tangerine Dream.

Edgar Froese s-a autodeclarat nefumător, vegetarian și împotriva consumului de droguri