A murit preotul Petru Vamvulescu, ucenicul lui Arsenie Boca

A murit preotul Petru Vamvulescu, ucenicul lui Arsenie Boca Sursa foto: Facebook/ Ciprian-Mircea Tărşan

Preotul Petru Vamvulescu, care a fost ucenicul părintelui Arsenie Boca timp de două decenii, a murit în cursul nopții de vineri, imediat după oficierea unei slujbe de maslu.

Părintele, în vârstă de 79 de ani, a murit în casa unui preot care îi era ucenic. Acesta a suferit un stop cardio-respirator iar medicii nu au reușit să-l salveze.

Preotul Petru Vamvulescu a murit la 79 de ani

Timp de două decenii, părintele Petru Vamvulescu a fost ucenicul părintelui Arsenie Boca.

Astfel că, de-a lungul anilor, el a transmis credincioșilor de peste tot învățăturile pe care le-a învățat de la Sfântul Ardealului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Părintele Petru Vamvulescu a fost mereu prezent la parastasele organizate începând cu anul 1989 în Poienița Prislopului, unde sute de credincioși se adunau pentru a primi învățămintele sale duhovnicești.

Părintele Petru Vamvulescu

Sursa foto: Facebook/ Ciprian-Mircea Tărşan

Mesaje de la cei care l-au cunoscut și pe care i-a luminat

„Și-a sfârșit alergarea.....de acuma va fi cu Domnul în bucurie veșnică. Parintele Petru Vamvulescu, un om a Lui Dumnezeu, un om ales de Domnul. Ultima dată cand l-am întâlnit ne-a vorbit mult... Ne-a mângâiat mult inimile, ne-a spus că se pregătește... Nu m-am gândit niciodată că asa repede va fi aceasta plecare, dar se pare că Dumnezeu a avut nevoie de încă un slujitor în Liturghia cereasca. Multe as putea scrie despre parintele.

În urma cu 14 ani l-am cunoscut...iar prima întâlnire cu sfinția sa nu o voi uita câte zile voi avea... un Apostol a plecat la Domnul ca în dimineața Învierii să fie acolo.... Ne vom revedea în veșnicie parinte Petru!”, a scris Ciprian-Mircea Tărşan pe pagina de Facebook, despre preotul Petru Vamvulescu.

„Este noaptea în care un înger se intoarce-n Cer! Preotul Petru Vamvulescu, ucenicul pr. Arsenie Boca a plecat la Domnul. Am avut privilegiul să îl cunosc, era un OM „nelumesc”…Sa Îl Odihnească Dumnezeu”, a scris Ionuț Dragotesc.

Petru Vamvulescu

Sursa foto: Facebook/ Ciprian-Mircea Tărşan

CEL MAI IUBIT FIU AL. MAICII DOMNULUI A PLECAT LA DÂNSA!  PARINTELE PETRU VAMVULESCU... E noaptea în care un sfânt pleacă spre Cer. El, duhovnicul meu, îngerul meu, se muta lângă Maica Domnului. Era firesc. Pe pământ este din ce în ce mai puțin loc de iubire. De noi, de har și de adevăr. Nu plângeți! Sa nu faceți greșeala, pe care NU a făcut-o dansul la moartea fetei sale.

Atunci a stat demn și a avut curajul Învierii. Fără el sunt poate mai singur pe pământ, dar mai aproape de Rai. Îl las sa se bucure de Măicuța. Îl las sa stea de acum cu ea. Iar noi sa rămânem uniti. Dumnezeu sa îl odihneasca!”, a mai scris Lumină Lină Sibiu despre preotul Petru Vamvulescu, potrivit glasulcetății.ro.