A murit preotul care avea certificat de revoluționar și participase la protestele din 2015

A murit preotul care avea certificat de revoluționar și participase la protestele din 2015

Problemele legate de pancreas i-au fost fatale preotului din Focșani.

A încetat din viață Petrea Petrea (63 de ani), preotul din Focșani care era internat la Spitalul „Fundeni” din București. Clericul nu a mai putut fi salvat și a fost răpus de boala care l-a măcinat în ultima perioadă. În ciuda suferinței, el a continuat să-și desfășoare activitatea în biserică.

Petrea Petrea a slujit ca paroh în biserica pe care a ridicat-o în cartierul Sud din Focșani, cu ajutorul credincioșilor – Biserica„Tuturor Sfinților” – între 1994 și 2010. Preotul era revoluționar cu certificat după ce a participat la evenimentele din Decembrie 1989.

El s-a numărat printre protestatari în noiembrie 2015, după tragedia de la Clubul Colectiv. Preotul Petrea Petrea a candidat independent la postul de primar al municipiului Focșani în anul 2012. Între anii 1990-1992 preotul Petrea Petrea a ocupat funcția de viceprimar al Municipiului Focșani, conform siteului monitoruldevrancea.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se pare că preotul Petrea Petrea suferea de mai multă vreme din cauza diabetului. Iar problema care s-a dovedit a fi fatală în cele din urmă a fost legată de o criză de pancreas. Detaliile au fost oferite de preoturl Oscar Dumitru Frunză.

„Din câte știu, dumnealui avea diabet și se pare că acum a făcut o criză de pancreas și asta a fost. Dumnealui a slujit în Sud după ‘90 împreună cu părintele Drăgoi la Mausoleu, și apoi a fost înființată parohia „Tuturor Sfinților” în sensul că s-a emis un document că se înființează parohia respectivă urmând a dobândi un teren și a contrui o biserică, și încă de la bun început el a fost numit paroh acolo.

A slujit până de curând. Adică în ultimele săptămâni s-au agravat problemele dumnealui de sănătate. Nu era pensionar, în august ar fi împlinit 64 de ani. Din câte știu, decesul a survenit la spitalul Fundeni din București, ieri”,a spus, marți, preotul Oscar Dumitru Frunză, protoiereu în cadrul Protoieriei Focșani II, pentru sursa citată.