Evenimentul Zilei > Sport > A murit o legendă a sportului românesc. Doliu pentru omul care a scris file de istorie
A murit o legendă a sportului românesc. Doliu pentru omul care a scris file de istorie

A murit o legendă a sportului românesc. Doliu pentru omul care a scris file de istorie

A murit la vârsta de 72 de ani fostul antrenor de judo, Radu Abălaru, care de-a lungul carierei a pregătit și Lotul Olimpic de Seniori.

Fostul antrenor de judo Radu Abălaru, care a pregătit sportivi ai lotului olimpic şi ai unor cluburi precum CSA Steaua, LPS Mircea Eliade sau CSŞ1 Bucureşti, a murit, la vârsta de 72 de ani, au anunţat, marţi, reprezentanții Federaţiei Română de Judo.

Anunțul făcut de oficialii Federației Române de Judo după decesul fostului antrenor Radu Abălaru

„În cursul nopţii trecute, după o lungă şi grea suferinţă, profesorul de judo de la LPS Mircea Eliade din Bucureşti, Radu Abălaru a încetat din viaţă. O viaţă pe care şi-a petrecut-o pe tatami şi a dedicată-o în întregime judoului. Pe această cale, Federaţia Română de Judo transmite familiei sincere condoleanţe. Dumnezeu să îl ierte şi să se odihnească în pace!”, se precizează în mesajul celor de la FRJ.

A pregătit și Lotul Olimpic de Seniori de-a lungul carierei

Născut pe 25 martie 1949, în Bucureşti, Abălaru a fost antrenor la cluburile CSŞ 1 Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti, LPS Mircea Eliade, dar şi al Lotului Olimpic de Seniori.

„În toată această perioada a obţinut numeroase medalii pe plan naţional, dar şi internaţional cu sportivii pe care i-a avut în pregătire şi de grijă cărora s-a interesat în mod deosebit”, se mai afirmă în mesajul celor de la FRJ.

Mesaje de condoleanțe transmise după decesul fostului antrenor

„Condoleanțe! Dumnezeu sa îl odihnească în pace!” „CONDOLEANȚE, unde se află? As vrea sa vin sai aprind o lumânare, mi-a fost antrenor multi ani!” „Condoleanțe! Dumnezeu să îl odihnească în pace!” Condoleanțe familiei! Dumnezeu sa-l odihneasca! Mi-a fost antrenor multi ani!”, au fost câteva dintre mesajele transmise pe pagina de Facebook a Federației Române de Judo.

„Mulțumim pentru cuvintele frumoase🙏🏻 Dumnezeu sa îl odihneasca in Pace și Lumina”, a fost un mesaj transmis din partea familiei fostului antrenor.