A murit o legendă a fotbalului. Cesar Luis Menotti a adus primul titlu mondial în Argentina

A murit o legendă a fotbalului. Cesar Luis Menotti a adus primul titlu mondial în Argentina Cesar Luis Menotti sursa foto: Twitter

A murit Cesar Luis Menotti, antrenorul care a adus primul titlu mondial în Argentina, în 1978. Legendarul tehnician a apărut ultima oară în public pe 13 martie, într-un interviu radio.

Cesar Luis Menotti este considerat o legendă a fotbalului mondial, dat fiind performanțele sale. Este antrenorul care a câștigat primul titlu mondial cu Argentina în 1978. Ulterior, argentinenii au mai câștigat Cupa Mondială în două rânduri, în 1986 și în 2022.

A murit o legendă a fotbalului mondial

Cesar Luis Menotti este considerat unul dintre cei mai importanți antrenori ai fotbalului mondial. El a murit la vârsta de 85 de ani, din cauza unui caz sever de anemie. Informația cu privire la decesul său a fost confirmată de Asociația de Fotbal din Argentina, într-un mesaj pe platforma X (fostul Twitter).

„Asociația de Fotbal din Argentina regretă să raporteze cu mare tristețe moartea lui Cesar Luis Menotti, actualul director al echipelor naționale argentiniene și fost campion mondial ca antrenor al Argentinei”, a precizat AFA.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ultima perioadă, fostul antrenor de fotbal era îngrijit de medici din cauza unor probleme medicale. Cesar Luis Menoti suferea de anemie, iar starea sa s-a complicat cu tromboflebită, informează site-ul ole.com. Antrenorul era conștient, în ultimele zile, dar foarte slăbit. El a fost internat în spital, unde a petrecut o perioadă lungă sub supraveghere. A murit, însă, la scurtă vreme.

„Este bine, lucid și dornic să plece acasă”, menționase un apropiat al lui Menotti după internare.

Menotti avea o aversiune față de spitale

Antrenorul care a murit era cunoscut pentru aversiunea pe care o manifesta față de medici și spitale. Cesar Luis Menotti evita, până în ultimul moment, programările la medic, iar acest lucru i-a adus doar probleme. S-a internat atunci când anemia a devenit foarte severă, ceea ce nu a fost tocmai bine.

De altfel, în luna august a anului 2023, legendarul antrenor a suferit un accident în casă. El a căzut iar acest lucru i-a provocat sângerări interne. Inițial, a refuzat să meargă la medic acceptând să fie internat abia când situația s-a complicat. A trebuit să rămână internat mai multe zile pentru a fi vindecat.

A murit antrenorul care a câștigat primul Mondial cu Argentina

Cesar Luis Menotti a fost antrenorul care a câștigat primul Campionat Mondial din istoria Argentiniei în 1978. Ulterior, în carieră, a câștigat o dată Cupa Regelui și Supercupa Spaniei, cu Barcelon. În 1979 a obținut trofeul pentru Campionatul Mondial Under 20 cu Argentina. În țara de baștină și-a adjudecat titlul de campion cu CA Huracan (1973), conform Transfermarkt.

Menotti a apărut ultima dată în public pe 13 martie, într-un interviu la postul de radio Splendid. El l-a lăudat pe Angel Di Maria.

„Este unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria fotbalului argentinian. Și dacă nu, verificați unde a jucat, cum a jucat... Să îi întrebați pe colegii săi! Pentru mine, Di Maria este de o importanță atât de mare în istoria noastră încât m-ar răni foarte mult dacă nu s-ar bucura de recunoașterea pentru tot ce a făcut. Nu a vândut niciodată fum, niciodată... Îl apreciez foarte mult și nu am nicio relație cu el”, spunea antrenorul care a murit în ultima apariție publică.