Evenimentul Zilei > Social > A murit fostul basist al legendarei AC/DC! A fost unul dintre primii membri ai trupei
A murit fostul basist al legendarei AC/DC! A fost unul dintre primii membri ai trupei

A murit fostul basist al legendarei AC/DC! A fost unul dintre primii membri ai trupei

Fostul basist al uneia dintre cele mai faimoase trupe rock din toate timpurile, care a susținut un show incendiar și în România, s-a stins din viață. Paul Matters a fost basistul AC/DC în 1975, înainte de a fi concediat de regretatul solist Bon Scott.

Prezența lui Matters în legendara trupă a fost scurtă, dar în perioada respectivă a fost recunoscut drept „băiatul drăguț” al formației, potrivit 7news.com.au.

Paul Matters s-a alăturat trupei AC/DC după lansarea albumului de mare succes High Voltage, dar a dispărut după câteva săptămâni, fiind înlocuit de basistul Mark Evans, care a făcut parte din trupă până în 1977. Matters au căzut apoi într-o relativă obscuritate și a acordat presei doar un interviu despre timpul petrecut în trupă.

Un muzician vesel

Prietenul său Rod Wescombe a anunțat decesul printr-un mesaj postat pe Facebook, spunând că sănătatea lui a fost șubredă în ultimii ani.

„Sunt şocat şi trist în urma veştii morţii lui Paul Matters”, a spus Wescombe. „L-am cunoscut pe Paul în 1973, când cânta la bas în Armageddon, la un concert din Hamilton, Newcastle. (…) Când locuiam în Toronto, venea la mine la ore târzii, să petrecem. Îi plăcea mult să petreacă.”

După despărţirea de AC/DC, cei doi au cântat împreună în trupa „ Miss Australia Band”. „Îmi amintesc felul în care mă făcea să râd mereu.”

Paul Matters a acordat un singur interviu după ce a părăsit AC/DC, pentru biografia lui Bon Scott lansată în 2017: „The Last Highway: The Untold Story of Bon Scott and AC/DC’s Back in the Black”.

Zeii rockului

AC/DC s-a format în Australia, în 1973, de frații Malcom și Angus Young. Trupa a avut multe schimbări de formulă înainte să lanseze primul lor album, High Voltage, în 1975, an în care Malcolm și Angus erau singurii membri originali rămași în trupă.

Albumul „Back In Black”, lansat în 1980, a fost certificat la sfârșitul lui 2019, de Recording Industry Association Of America,  drept disc de platină pentru vânzări de 25 de milioane de copii în SUA. „Back In Black” este considera al patrulea album cu cele mai mari vânzari din toate timpurile.

La 25 iulie 1980, AC/DC a lansat „Back In Black” în SUA, urmat de lansarea albumului pe piata britanica, pe 31 iulie. A fost primul album al trupei fără solistul Bon Scott, care a murise câteva luni mai devreme. În 2017, trupa a suferit o pierderă imensă prin moartea lui Malcom Young.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.