AC/DC bagă în priză România | VIDEO

AC/DC bagă în priză România | VIDEO

Prima ediţie a festivalului Bucharest Rock Arena aduce show-ul „Black Ice”, una dintre cele mai spectaculoase producţii aflate în circuit european în 2009.

O locomotivă uriaşă, de câteva ori mai mare decât una normală, 12 tunuri militare, o păpuşă gigant umflată cu aer, artificii sau focuri de armă reprezintă doar o parte din mega-producţia legendarei trupe rock AC/DC, care va concerta, pe 31 mai, începând cu ora 21.00, în România.

Concertul va avea loc în cadrul primei ediţii a festivalului Bucharest Rock Arena, care se va desfăşura la kilometrul 15 de pe Autostrada Soarelui. Renumiţii fraţi Angus şi Malcom Young, împreună cu restul formaţiei, printre care se numără solistul Brian Johnson, basistul Cliff Williams şi toboşarul Phil Rudd, îşi vor întâlni pentru prima oară fanii din România. Concertul face parte din turneul mondial „Black Ice World Tour”, de promovare a celui mai recent album, lansat de formaţia australiană, în toamna anului trecut. Noul material discografic vine după ce în 2000 rockerii lansau albumul „Stiff Upper Lip”.

„Black Ice” a fost vândut în peste 6,5 milioane de exemplare în întreaga lume şi este considerat cel mai bine vândut album în Canada în 2008. Criticii cred că succesul acestui album se datorează şi faptului că AC/DC a refuzat să îşi licenţieze muzica pentru vânzările digitale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un show grandios

Scena, unde Malcom şi Angus Young vor cânta piesele „Highway to Hell”, „Thunderstruck” sau “Are You Ready”, care i-au făcut celebrii, se va întinde pe o lungime de 25 de metri. De asemenea, va exista şi o pasarelă de aproximativ 20 de metri, care va ajunge până în mijlocul publicului.

În timpul melodiei Hells Bells, piesă care deschide albumul „Back in Black” din anul 1980, Brian Johnson îşi va face o apariţie neaşteptată, coborând în mijlocul mulţimii legat de un uriaş clopot. Pe parcursul concertului, formaţia va fi susţinută de 500 de kilowaţi de lumină şi de 200.000 de waţi de sunet.

O echipă formată din peste 300 de persoane va munci în timpul spectacolului, dintre care 150 vor avea ca responsabilitate menţinerea ordinii, 80 de tehnicieni şi alţi 80 de angajaţi ai formaţiei.

Mini-mall” pentru fanii AC/DC

Temându-se că trupa nu va ajunge şi în România, mulţi dintre fanii români ai formaţiei AC/DC s-au grăbit să îşi cumpere bilete la concertele din Anglia sau Germania. Unul dintre fanii AC/DC care a avut ocazia să vadă un show live al celebrei trupe la Budapesta, este Dan Popi, directorul Cat Music.

„Producţia a fost pe măsura trupei. Show-ul a cuprins animaţie de leduri pe ecrane imense despărţite de un culoar din care apare o locomotivă imensă. Locomotiva este împodobită cu luminiţe colorate şi cu două corniţe roşii de drăcuşor, care puteau fi cumpărate din sală tocmai pentru ca spectatorii să participe la jocul de lumini. Pe locomotivă apare o femeie gonflabilă  imensă cât sala care încalecă locomotiva. Spectacolul a mai cuprins focuri de tun, din care se trăgea cu muniţie oarbă”, spune impresionat Dan Popi.

Mini-orăşelul rock

Organizatorii primei ediţii a evenimentului Bucharest Rock Arena, care este şi primul festival de acest gen din România, desfăşurat  între 30 şi 31 mai, sunt PlayCool şi One Event. Aceştia au alocat festivalului o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi şi au încercat să faciliteze nevoile fanilor prezenţi la concerte prin crearea unui mini-mall cu spaţii de odihnă şi relaxare, restaurante şi terase, 17.000 de locuri de parcare sau opt panouri TV, de unde publicul poate urmări spectacolul de pe scenă.

„Fanii vor descoperi în perimetrul festivalului un mini-orăşel, unde vor găsi toate lucrurile de care vor avea nevoie, de la spaţii de relaxare şi restaurante până la vânzarea de produse şi desfăşurarea unor activităţi recreative, precum tatuaje sau body painting”, a spus Cristi Busuioc, unul dintre organizatorii evenimentului. Dacă unele surse de pe piaţa de publicitate spuneau că pe scena festivalului vor urca şi Bon Jovi sau Guns N’ Roses, în acest an, se pare că zvonurile au fost infirmate, iar fanii vor trebui să mai aştepte vizita idolilor lor.

Alţi doi invitaţi vor fi anunţaţi până miercuri, spun organizatorii, care le propun fanilor să-şi voteze favoriţii pe site-ul festivalului, având de ales nume mari, printre care U2, Aerosmith, Green Day sau Bon Jovi. Câştigătorul, spune One Event, ar putea fi adus în festival.

Abonamentele, între 100 şi 800 de lei

Biletele pentru Bucharest Rock Arena pot fi achiziţionate numai sub forma de abonament pentru cele două zile de festival. Tichetele pot fi cumpărate din reţeaua magazinelor Diverta şi pe www.ticketpoint.ro, la preţurile de 100, 200, 400 şi 800 de RON. La Bucharest Rock Arena vor mai fi prezente şi următoarele trupe româneşti: Celelalte Cuvinte, Viţa de Vie, Altar, AB4, Grimus, The Pixels, The Moood şi Persona.

AC/DC Highway to Hell: