Evenimentul Zilei > Politica > A început votul în străinătate. Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, solidari cu Diaspora
A început votul în străinătate. Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, solidari cu Diaspora

A început votul în străinătate. Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, solidari cu Diaspora

S-a dat start la vot în turul 1 al alegerilor prezidențiale.

Primii care au mers la vot au fost românii din străinătate, iar printre ei s-au numărat și două personaje cu greutate din PNL.

Europarlamentarul Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, secretar general PNL, a votat la Roma, fiind solidari cu românii de peste hotare. Din capitala Italiei, cei doi au transmis un mesaj către țară, afirmând că vor depune toate eforturile pentru ca românii din străinătate să se întoarcă în țară.

„Din respect pentru cei care, în urmă cu cinci ani de zile, l-au adus pe președintele nostru în fruntea statului. Am venit pentru cei care încă sunt alături de noi și iubesc România. Și-au adus copilașii, au participat cu zecile de mii, cu copilași în cărucioare, cu copii de mână, unii dintre ei născuți în diaspora, născuți în statele europene. Se gândesc la România cu înfrigurare, cu pasiune și cu multă dragoste. Din respect pentru ei am venit”, a declarat Rareș Bogdan, conform B1 Tv.

La rândul său, Robert Sighiartău afirmă că și-a dat votul „pentru o Românie normală, pentru o Românie europeană”: „Am votat de aici, din Roma, pentru o Românie normală, pentru o Românie europeană, pentru o Românie occidentală. Am votat cu dorința ca România să fie mai bună, mai primitoare pentru fii și fiicele ei, care astăzi se află în străinătate. Împreună cu actualul și viitorul președinte, Klaus Iohannis, cu societatea civilă, cu oamenii din țară și din străinătate, ne dorim ca următorii cinci ani să fie ani buni pentru România, să vindecăm tot răul care a apăsat în ultimii 30 de ani”.