A început minivacanța de 1 decembrie. Stațiunile de pe Valea Prahovei luate cu asalt. La cât a ajuns o noapte de cazare

A început minivacanța de 1 decembrie. Stațiunile de pe Valea Prahovei luate cu asalt. La cât a ajuns o noapte de cazare sursa: Arhiva EVZ

Urmează minivacanța de 1 Decembrie și foarte mulți români și-au făcut deja rezervări la hotelurile și pensiunile de pe Valea Prahovei. Asta în ciuda faptului că noaptea de cazare e, în multe cazuri, mai scumpă decât una în Austria.

Încă de vineri seara, bucureștenii au început se înghesuie pe DN 1 pentru a ajunge la munte. Și coloana de mașini se mărește de la oră la oră.

Sezonul de iarnă și-a intrat în drepturi, iar majoritatea românilor se orientează către Valea Prahovei, acolo unde mulți și-au făcut deja rezervări la hoteluri și pensiuni.

Dacă temperaturile vor fi scăzute și săptămâna viitoare, turiștii care merg la munte pentru minivacanța de 1 Decembrie se vor bucura de zăpadă pe pârtiile din Poiana Brașov.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trebuie spus că gradul de ocupare în unitățile de cazare a ajuns deja la 90%. La o asemenea cerere, hotelierii au profitat și au pulsat pe măsură.

O noapte de cazare ajunge până la 600 de lei, de persoană

La hotelurile de 4 stele prețurile pentru o noapte de cazare ajung până la 600 de lei, de persoană, iar la pensiuni o noapte de cazare costă între 220 și 450 de lei. Anul acesta, cei cazați la munte vor putea merge la SPA și la restaurant, însă doar până la ora 21.00.

„Majoritatea clienților sunt din România", a afirmat la Digi24, Laura Ursu, director de hotel.

Roxana Cojocea, președinte al Asociației de Turism Poiana Brașov: „Turiștii care vor alege să petreacă aici aceasta minivacanță se pot bucura de o relaxare la SPA, pot juca bowling, biliard, avem ziduri de cățărare".

„Fiecare se duce unde consideră ca se simte bine, preturile sunt acceptabile", afirmă o femeie.

„Sunt destul de ridicate, dar ținând cont că lipsa turiștilor din ultima vreme a fost cum a fost, mă gândesc că vor și ei cumva să recupereze", adaugă alta.

Mulți dintre turiștii care merg la munte au ales pensiunile pentru minivacanța de 1 Decembrie.

Adrimistratorii de pensiuni din Râșnov spun că turiștii au avut parte mereu de surprize plăcute, tot felul de preparate culinare tradiționale și de sezon. Pe lângă toate astea, în Râșnov mai pot să participe la activități recreative, cățărări.

În acest an, accesul în unitățile de cazare este permis doar pe baza certificatului verde.