Evenimentul Zilei > International > A fost timp de 12 ani înalt demnitar în România, iar acum este arestat și acuzat
A fost timp de 12 ani înalt demnitar în România, iar acum este arestat și acuzat

A fost timp de 12 ani înalt demnitar în România, iar acum este arestat și acuzat

Suspiciuni de fraudă gravitează în jurul unui oficial cu greutate.

Mari probleme pentru un înalt oficial care a activat în România timp de 12 ani. Este vorba despre Eldar Hasanov, care a fost ambasador al Azerbaidjanului la București și care acum ocupa aceeași poziție, dar în Serbia, la Belgrad. De asemenea, el se ocupă și de Muntenegru și Bosnia.

Eldar Hasanov este anchetat pentru că ar fi deturnat fonduri publice. El a fost arestat în țara natală, conform celor de la RIA, care citează serviciul de securitate din Azerbaidjan.

„Ambasadorului Azerbaidjanului în Serbia, Muntenegru și Bosnia Herțegovina, Eldar Hasanov, a fost arestat sub suspiciuni de deturnare a unei sume mari de bani și folosirea pe nedrept de fonduri publice. El a fost arestat pe timpul cercetărilor și o anchetă penală este în desfășurare”, se precizează într-un comunicat.


Conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan riscă să degenereze

Rusia, arbitru abil în recentul conflict dintre Armenia și Azerbaidjan soldat cu 17 victime


Departamentul de Relații Publice al Serviciului de Securitate de Stat (SGB) din Azerbaidjan a precizat că „în timpul verificărilor financiare, au fost descoperite suspiciuni rezonabile cu privire la abuzul comis de ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Eldar Hasanov, privind delapidarea de fonduri bugetare semnificative și alte încălcări ale legii.”


Azerbaidjanul, pușculița cu energie a Ungariei

Azerbaidjan şi Armenia, pe picior de război ?Atac militar la frontieră


De asemenea, agenția rusă TASS a confirmat această ştire. Ea citează o sursă diplomatică sârbă și afirmă că motivul arestării ambasadorului este „o chestiune legată de bani”, conform rador.ro.

Altfel, în această săptămână, Nebojsa Stefanovici, ministrul de Interne al Serbiei, s-a dus în Azerbaidjan, pentru a discuta cu oficialii de la Baku. Și asta pentru că sârbii au fost acuzați că au vândut armament către Armenia, folosit în conflictul istoric pe care această țară îl are cu Azerbaidjanul. Luna trecută, cele două țări s-au acuzat reciproc de declanşarea unui atac militar la frontieră, soldat cu doi morţi şi cinci răniţi în rândul forţelor azere.