Evenimentul Zilei > Economie > A fost semnat contractul pentru Secțiunea 1 a Autostrăzii Pitești-Sibiu. Când vor începe lucrările
A fost semnat contractul pentru Secțiunea 1 a Autostrăzii Pitești-Sibiu. Când vor începe lucrările

A fost semnat contractul pentru Secțiunea 1 a Autostrăzii Pitești-Sibiu. Când vor începe lucrările

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, joi, contractul pentru proiectarea si execuția Secțiunii Sibiu – Boița (km 0+000 - km 13+170), cunoscută și ca secțiunea 1 a Autostrăzii Pitești-Sibiu, cu Compania Porr Construct SRL.

Evenimentul a avut loc la Palatul Victoria în prezenţa premierului Viorica Dăncilă și a ministrului transporturilor Răzvan Cuc.

Valoarea contractului cu a lungime de 13,17 km, este de 612.647.863,38 lei, fără TVA (echivalentul a 129 milioane euro), şi va dura 48 luni, din care 12 luni (1 an) pentru proiectare și 36 luni (3 ani) pentru execuția lucrărilor.

Valoarea estimată a procedurii de licitație a fost de 765.838.999,48 lei, fără TVA (aproximativ 161 mil. euro), iar valoarea contractului semnat este de aproximativ 80% din valoarea estimată.

Autostrada Sibiu – Pitești în lungime totală de aproximativ 123 km, va asigura conexiunea cu rețeaua TEN-T, respectiv coridorul IV Pan European.

Secțiunea 1 Sibiu – Boița reprezintă prima din cele 5 secțiuni ale autostrăzii Sibiu-Pitești iar traseul ei va începe din zona localităţii Selimbăr (la intersecţia cu centura Sibiu) unde va fi construit un nod rutier care va deservi toate fluxurile de trafic, la o viteză de proiectare de 50-100 km/h. Autostrada va continua la vest de DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zona colinară, pâna la km 6, în zona localitații Veștem.

În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest comuna Tălmaciu precum și DJ 105G (Avrig – Mârșa – Tălmaciu – Sadu) până în zona localității Boița, unde este prevăzut un nod rutier care va asigura conectivitatea temporara a autostrăzii Sibiu-Pitești cu DN7.

Traseul în aliniament va fi proiectat la o viteza de 100 km/h pe o porțiune de 5 km (din cauza constrângerilor fizice din teren), iar pentru restul de 8 km din traseu se va asigura o viteză minimă de proiectare cuprinsă între 120 km/h și 140 km/h

Pe traseul Secțiunii 1 (Sibiu – Boița) vor fi construite 8 poduri si pasaje și două noduri rutiere la intersecţia cu drumurile naţionale, potrivit dcnews.ro