A fost inventat alimentul care TE MENȚINE TÂNĂR și mai e și delicios

A fost inventat alimentul care TE MENȚINE TÂNĂR și mai e și delicios

Oamenii de știință au modificat compoziția unui aliment deja foarte indrăgit de cei mai mulți dintre noi. Produsul rezultat are efecte de-a dreptul magice asupra corpului uman.

Ciocolată poate constitui un mijloc de întârziere a procesului de îmbătrânire, susţin cercetători de la Cambridge. Ei au creat o tehnologie care creşte capacitatea organismului de a absorbi flavonoizii din cacao utilizată la fabricarea ciocolatei, potrivit The Daily Mail.

Acestea molecule îmbunătăţesc saturaţia epiteliului cu oxigen, ceea ce este necesar pentru a reduce viteza de îmbătrânire. Noua ciocolată ajută la absorbția rapidă a flavonoizilor Angajaţi ai companiei Lycotec au schimbat compoziţia ciocolatei cu un ingredient, cunoscut sub numele de Coco-Lycosome, amplificând astfel de 20 de ori capacitatea de absorbţie a flavonoizilor de către organismul uman.

Ca urmare, o bucăţică mică din noua ciocolată echivalează cu două tablete de ciocolată obişnuită, cu un nivel ridicat de cacao, în ceea ce priveşte efectul de întinerire. Criticile asupra noului produs nu au întârziat să apară Potrivit fondatorului Lycotec, Ivan Petyaev, tehnologia de schimbare a compoziţiei ciocolatei nu afectează gustul sau textura noului produs, iar siguranţa Coco-Lycosome a fost confirmată în mod oficial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noul produs este gata să-şi facă intrarea pe piaţă. Cu toate acestea, nutriţionista Carrie Ruxton exprimă unele îndoieli cu privire la valenţele sale: "De regulă, flavonoizii se absorb greu, de aceea ideea este interesantă, dar aştept o confirmare a eficienţei noii ciocolate în mod concret".