Evenimentul Zilei > Sport > A fost făcut marele anunț. Când va reîncepe fotbalul în România
A fost făcut marele anunț. Când va reîncepe fotbalul în România

A fost făcut marele anunț. Când va reîncepe fotbalul în România

Există posibilitatea ca Liga I să se reia la data de 27 mai, a anunțat Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a declarat că și-ar dori ca Liga I să fie reluată la data de 27 mai. În acest caz ar fi suficient timp pentru a cunoaște numele echipelor calificate în cupele europene. Campionatul intern a fost întrerupt la data de 12 martie, din cauza pandemiei.

„Fotbalul trebuie să-și desemneze câștigătorul pe teren. Nu vom susține înghețarea competițiilor. Primul obiectiv este sănătatea. Al doilea obiectiv este sustenabilitatea financiară. Cel de-al treilea obiectiv este ca orice decizie pe care suntem forțați să o luăm să producă cea mai mică nedreptate.

În momentul de față lucrăm pe mai multe scenarii de reluare graduală a competiției. 27 mai, 3 iunie sau 13 iunie. Totte competițiile se vor amâna până la începutul stării de urgență. Dacă vom începe pe 27 mai, vom putea comunica echipele participante în cupele europene, la UEFA, pe 28 iunie.

Dacă vom putea să începe pe 13 iunie, vom putea să comunicăm echipele pe 15 iulie. În momentul de față, termenul limită pe care-l avem comunicat dinspre UEFA este 30 iunie, vom vedea ce se va modifica”, a anunțat Burleanu la Pro X.