Evenimentul Zilei > Social > Un nou virus face ravagii. Este mortal! „E total necunoscut”
Un nou virus face ravagii. Este mortal! „E total necunoscut”

Un nou virus face ravagii. Este mortal! „E total necunoscut”

Noua tulpină a coronavirusului, care face ravagii în ţară, are caracteristici particulare. Din acest motiv autorităţile sunt extrem de îngrijorate.

Pe măsură ce cercetătorii lucrează pentru a înțelege ceea ce face ca infecția COVID-19 să fie atât de ușoară în unele cazuri și atât de fatală în altele, s-a urmărit cu atenție orice legătură nouă dintre simptomele diferitelor tulpini de virus.

Oficial sanitar din Australia de Sud, avertizează: că o tulpină deosebit de mortală de SARS-CoV-2 circulă în stat

Şeful Sănătății publice, Nicola Spurrier, a explicat că motivul pentru carantina de șase zile impusă recent este că „această tulpină nouă are anumite caracteristici total necunoscute”. Statul New South Wales, care este în situaţia dramatică de ieri, şi se pregătește pentru riscul ca această nouă tulpină să se răspândească mult mai repede, pe lângă faptul că este mortală.

Are o perioadă de incubație foarte, foarte scurtă

Asta înseamnă că, atunci când cineva este expus, durează 24 de ore sau chiar mai puțin pentru ca acea persoană să devină infecțioasă pentru alții. Profesorul Spurrier a spus că această caracteristică nouă arată că transmiterea virusului altora a fost de doar aproximativ trei zile, iar situaţia devine extrem de îngrijorătoare.

Deja, virusul a progresat până la a cincea generație

„În acest moment, în Africa de Sud, am făcut urmărirea contactelor până la a patra generație, iar a cincea generație este prezentă în comunitatea noastră și, în acest moment, suntem în căutarea de contacte pe care să le urmărim „cele din a cincea generație”.

SA Health a raportat deja două noi cazuri, ducând numărul total de cazuri confirmate la 22. Există alte 12 cazuri încă în curs de anchetă, în timp ce peste 4000 de persoane rămân în carantină la domiciliu sau în hoteluri destinate carantinării.

Urmărirea contactelor a fost realizată până la a patra generație. Iar acum, autoritățile sud-australiene au anunțat o „serie de restricții la scară largă” pentru a trece peste focarul COVID-19. Vor urma încă opt zile de alte restricții „care nu vor fi la fel de semnificative”.

Premierul Steven Marshall a declarat că: nu există a doua șansă de a opri al doilea val

Autoritățile guvernamentale și țara în ansamblu au asistat neputincioşi la noul focar COVID-19. Abia în această lună s-au bucurat de ridicarea restricţiilor care au durat 30 de zile, iar celor din Melbourne li s-a permis să călătorească la mai mult de 25 de kilometri de casă. Numărul de victime ale coronavirusului a atins 819, informează m.cqnews.