Evenimentul Zilei > Economie > A fost aprobat programul „Noua Casă”. Ce obligație au românii care vor să acceseze fondurile
A fost aprobat programul „Noua Casă”. Ce obligație au românii care vor să acceseze fondurile

A fost aprobat programul „Noua Casă”. Ce obligație au românii care vor să acceseze fondurile

Fondurile pentru programul „Noua Casă” au fost aprobate de Guvernul Florin Cîțu. Obligația celor care accesează fondurile.

Programul „Noua Casă” a fost aprobat, vineri, de Guvernul condus de Florin Cîțu. Plafonul se ridică la suma de 1,5 miliarde de lei. Anunțul a fost făcut de șeful Executivului, care a afirmat că mulți români așteptau această veste. Pentru a-și putea cumpăra o casă.

„În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat hotărârea prin care se acordă plafonul pentru Noua Casă. Un program important, este ultimul an din acest program 2017 – 2021, un plafon de 1,5 miliarde de lei. Sunt sigur că foarte mulţi români aşteptau acest program”. A declarat premierul Florin Cîțu.

Programul „Noua Casă” beneficiază de un plafon al garanțiilor în valoare de 1,5 miliarde de lei

„Noua Casă” este un program guvernamental destinat persoanelor fizice. Care facilitează achiziţia unui imobil cu destinaţia de locuinţă, prin intermediul contractării de credite garantate de stat.

Pentru anul în curs, a fost alocat un plafon al garanţiilor de 1,5 miliarde de lei, potrivit art. 1 alin. (6) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 60/2009. Privind unele măsuri în vederea implementării programului „Noua casă”, cu modificările şi completările ulterioare.

Ce trebuie să îndeplinească persoanele care accesează programul

Astfel, toate persoanele care accesează acest program au o mare obligație de îndeplinit. Ei trebuie să încheie poliţe de asigurare împotriva tuturor riscurilor. Potrivit normelor interne proprii ale finanţatorilor. Pe toată durata finanţării garantate, la o valoare acceptată de o societate de asigurare.

Dar nu mai puţin decât valoarea de piaţă comunicată de finanţatori prin solicitarea de garantare. Această prevedere se aplică tuturor creditelor garantate în cadrul Programului, pentru poliţele de asigurare încheiate după data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009. Privind aprobarea normelor de implementare a programului „Noua Casă”.

Guvernul a adoptat în şedinţa de vineri Hotărârea pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009. Privind aprobarea normelor de implementare a programului „Noua casă.”