Evenimentul Zilei > Economie > A explodat bomba despre pensii: Nu se poate așa ceva. Milioane de pensionari trebuie să afle
A explodat bomba despre pensii: Nu se poate așa ceva. Milioane de pensionari trebuie să afle

A explodat bomba despre pensii: Nu se poate așa ceva. Milioane de pensionari trebuie să afle

Două măsuri fundamentale ar duce la creșterea veniturilor populației care se zbate în sărăcie, după cum a precizat președintele PNL 5. Acesta a vorbit și despre creșterea pensiilor.

Mario de Mezzo, președintele PNL Sectorul 5, a vorbit despre modul în care pot să crească veniturile românilor săraci. Politicianul a propus două măsuri ce ar trebui luate de guvernanți, pentru a ridica nivelul de trai și pentru pătura socială aflată la extrema de jos. Este vorba despre creșterea PIB și mărirea colectării la bugetul de stat.

Propuneri pentru creșterea veniturilor populației sărace. Mărirea PIB-ului și colectarea mai multor fonduri la bugetul de stat

„O primă soluție este prin creșterea PIB creștem și pensiile. Procentul de 9,4% crește, dacă încasăm mai mult. O a doua soluție este creșterea colectării, acum suntem undeva la 27%, așa facem rost de bani. Suntem penultimii la acest capitol în Uniunea Europeană. Dacă vom crește aceste venituri, putem crește veniturile bunicilor noștri. Trebuie să creștem investițiile, să creștem mediul economic, antreprenorii. Bunicii noștri nu au la îndemână 3 sau 7 ani ca să aștepte”, a afirmat președintele PNL Sector 5.

„Trebuie să fim echilibrați și să avem înțelepciune și să ne asumăm buget pe deficit. Dar, trebuie să ne concentrăm pe investiții, astfel încat antreprenoriatul să crească. Rezolvând problema economiei, toate celelalte nu doar pensiile, vor crește. Este vorba și de venitul minim, alocațiile, sunt multe alte zone cu probleme. În momentul în care economia va deveni coloana vertebrală a României, atunci vom avea fonduri și pentru creșteri. Dacă cineva iese și face declarații, atunci creează așteptări oamenilor.

„Când îi spuneam că nu se poate, mă beștelea”

Eu știu că nu se poate renegocia PNRR. Ce facem atunci când un ministru iese și spune că poate renegocia, dar nu se poate? Adrian Câciu spunea că a doua zi, de când va fi numit ministru, va crește pensiile cu 22%, iar când îi spuneam că nu se poate, mă beștelea”, a mai afirmat Mario de Mezzo la emisiunea Legile Puterii de la Realitatea Plus.