Evenimentul Zilei > Actualitate > Întâlnire secretă USR-PNL. Îl sfidează pe Iohannis, vor să facă o coaliție anti-PSD. Organizator e primarul de la sectorul 1, Clotilde Armand
Întâlnire secretă USR-PNL. Îl sfidează pe Iohannis, vor să facă o coaliție anti-PSD. Organizator e primarul de la sectorul 1, Clotilde Armand

Întâlnire secretă USR-PNL. Îl sfidează pe Iohannis, vor să facă o coaliție anti-PSD. Organizator e primarul de la sectorul 1, Clotilde Armand

La acestă oră, la Primăria sectorului 1 se desfășoară o ședință secretă, la care participă personaje importante din USR și PNL București.

Ședința are ca scop, potrivit surselor noastre, refacerea alianței dintre USR și PNL la nivelul administrației București, în ciuda deciziior de la vârful PNL, dar și a solicitării președintelui Iohannis. Printre participanți se numără, alături de Cotilde și Oliver Păiuș, Vlad Voiculescu, de la USR, Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, PNL, de asemenea, Sebastian Burduja, PNL sector 1.

Semnalul a fost de Clotidle Armand care, prinsă în corzi de consilierii PNL și PSD din cauza neregulilor din primărie, derulate sub administrația ei, a făcut o eschivă și ”a atacat” pe coarda sensibilă a politicii, invocând ”lupta comună anti-PSD”. Este, practic, o încercare disperată, spun sursele noastre, a primarului de la sectorul 1, de a se salva în urma raportului de audit prezentat de Curtea de Conturi si de a cădea la înțelegere cu consilierii PNL pentru ca aceștia să voteze o rectificare bugetară ilegală. Practic, este vorba despre votul rectificării bugetare, deși nu sunt incluse în acesta și restanțele pe are primaria le are către prestatori.

Apelul lui Armand

”Lansez acest apel către toate organizațiile și forțele politice din PNL și din PNL București, pentru a debloca situația disperată în care se regăsește Sectorul 1 și întreaga Capitală.
Stimați colegi liberali din București, împreună am dus o bătălie grea în Opoziție împotriva PSD și a tot ce înseamnă acest partid în administrația publică: direcționarea banului public spre clientela de partid, nepotism, ineficiență și lipsa unor reforme reale de modernizare a Capitalei.
Amintiți-vă că în urmă cu trei ani eram bătuți și gazați în Piața Victoriei de către PSD pentru principiile noastre solide. Ne-am asumat împreună, în 2020, să dărâmăm acest sistem cleptocratic și să redăm românilor încrederea că nu mai este nevoie să plece din țara lor. Și am reușit. Împreună am reușit să înlăturăm echipa PSD din majoritatea primăriilor din București și am sădit speranța că putem face o schimbare radicală a modului de administrare a orașului nostru.” a scris primarul sectorului 1 pe Facebook.

Răspunsul lui Ciucu

La scurt timp după această postare, replica PNL-istului Ciprian Ciucu, primar al sectorului 6, nu a întârziat să apară:
”Stimată doamnă primar Armand,
Prima responsbilitate politică a unui primar este de a-și forma și menține o majoritate cu care să-și treacă proiectele pentru cetățeni! Este prima lecție pe care eu am învățat-o de la un coleg primar din PNL, pe care, știu, și dumneavoastră îl respectați și prețuiți și îl dați drept exemplu în mod repetat.
Știți bine că intenția mea, imediat după ca am preluat Președinția Organizației PNL Bucureşti, a fost exact de a salva situația de la Sectorul 1, tocmai pentru că am rămas fidel logicii construcției politice din 2020. I-am transmis acest lucru lui Vlad Voiculescu, am demarat discuțiile cu Sebastian Burduja și cu echipa de consilieri locali a PNL Sector 1, pe care a trebui să-i conving să treacă peste atacurile acide pe care le-ați întins susținut pe un întreg an de zile.
Inițiativa mea a fost retezată chiar de către dvs. în primele 10 minute ale întâlnii de împăcare pe care am organizat-o și la care dvs. ați participat direct, și nu doar printr-un reprezentat, în urma insistenței mele.
De atunci m-ați contactat de câteva ori, doar în ajunul unor ședințe în care doreați sprijinul acelor pe care i-ați jignit, desconsiderat, acuzat, ignorat timp de un an de zile. Sperați că sub presiunea unor urgențe, neclar explicate, veți forța votul consilierilor PNL, urmând ca apoi să îi ignorați, ei fiind ca și dvs., reprezentanți aleși, în continuare. Nu a funcționat. Au devenit imuni la jignirile dvs.
Acum, iar în ajunul unei astfel de ședințe, veniți, pentru a nu știu câta oară cu un “apel”, în care insinuați că PNL București / Sector 1 ar fi favorabil USL-ismului. Vă aduc la cunoștință, ceea ce știați: PNL Sector 1 s-a exprimat clar împotriva guvernării, la nivel național, cu PSD. La fel și eu. Dacă demersul dvs. este onest, comunicare dvs. nu este. Insinuările depreciative, în momentul în care ne chemați al discuții, denotă lipsa unor calități necesare unui dialog civilizat.
EU MAI POT FACE O ULTIMĂ ÎNCERCARE, de față cu Vlad Voiculescu, Radu Mihaiu și Oliver Păiuș să îi aduc pe colegii mei la discuții cu dvs., dar nu m-ați convins că v-ați dori cu adevărat să aveți majoritate, doar țapi ispășitori pentru lipsa realizărilor dvs. Dacă dorința ar fi sinceră, ați comunica altfel. Fără împunsături, fără insinuări.” a scris acesta.