Evenimentul Zilei > Politica > A doua ședință de Guvern în ultima săptămâna, înainte de vacanță. Taxa pe lăcomie și participarea lui Iohannis
A doua ședință de Guvern în ultima săptămâna, înainte de vacanță. Taxa pe lăcomie și participarea lui Iohannis

A doua ședință de Guvern în ultima săptămâna, înainte de vacanță. Taxa pe lăcomie și participarea lui Iohannis

Guvenrul a pregătit o nouă ședință, înainte de Sărbători. Pe ordinea de zi de află 8 proiecte de lege, însă nu apare și controverstata Ordonanță prin care ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că va fi adoptată „taxa pe lăcomie”, dar care poate fi adăugată suplimentar.

 

Președintele Klaus Iohannis a participat la ședința Executivului de joi, însă nu a anunțat dacă va fi prezent și la întrunirea de vineri, programată să înceapă la 18:30.

 

Pre parcursul zilei, atât președintele, cât și premierul, s-au întâlnit cu Cancelarul federal al Republicii Austria, Sebastian Kurz.

 

Printre proiectele aflate pe ordinea de zi se regăsesc: aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2018 pentru Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară, aflată sub autoritatea Ministerului Energiei, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2018 pentru Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Energiei și modificarea datelor de identificare a unor imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Justiţiei şi transmiterea unor imobile din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Justiţiei în administrarea curţilor de apel şi a tribunalelor.