Evenimentul Zilei > Actualitate > A crezut că a dat lovitura vieții. Polițiștii i-au stricat, însă, bucuria
A crezut că a dat lovitura vieții. Polițiștii i-au stricat, însă, bucuria

A crezut că a dat lovitura vieții. Polițiștii i-au stricat, însă, bucuria

Un tânăr în vârstă de 23 de ani din comuna vasluiană Pușcași a fost reținut de polițiști după ce în weekendul trecut a dat o spargere la sediul unei societați din Vaslui. El a spart un seif în care se afla o sumă mare de bani.

Acesta a reușit să sustragă peste 220.00 de lei dintr-un seif, însă nu s-a bucurat prea mult de bani, oamenii legii reușind să-l prindă la nici 12 ore de la sesizarea spargerii.

Potrivit lui Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, bărbatul este bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

La nici 12 de ore a fost prins de polițiști

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui, și cei ai Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 23 de ani, din localitatea Pușcași, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Duminică, 11 aprilie a.c., ora 13.45, polițiștii vasluieni au fost sesizați despre furtul a peste 220.000 lei, produs în noaptea de 10/11 aprilie, la punctul de lucru al unei societăți de pe strada Fabricii, din municipiul Vaslui. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat prezumtivul autor al infracțiunii și au recuperat, în mare parte, prejudiciul cauzat (peste 214.800 lei), care a fost restituit persoanei vătămate. Polițiștii au stabilit că bărbatul cercetat ar fi pătruns, prin efracție, într-o societate, și ar fi reușit să sustragă, dintr-un seif securizat, suma de bani precizată anterior.

În noaptea de 11/12 aprilie a.c., în urma probatoriului administrat, polițiștii  l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea de emitere a unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului”, a declarat reprezentantul IPJ Vaslui, notează vremeanoua.ro.

Hoții vasluieni au arie largă de acțiune

La începutul lunii, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au probat activitatea infracțională a unui bărbat, în vârstă de 32 de ani, din localitatea Coșca, comuna Ivănești, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Astfel, polițiștii au fost sesizați despre comiterea unui furt de animale, dintr-o fermă situată în localitatea Coșești, comuna Ivănești, produs pe timpul nopții. Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 8.400 lei.