Alertă. În județul Vaslui nu mai există niciun pat disponibil la ATI
- Radu Balaj
- 29 martie 2021, 19:53
Criza paturilor de la ATI continuă, în ciuda asigurărilor oferite de către autoritățile medicale naționale și locale. Judeţul Vaslui nu mai are niciun pat disponibil pentru pacienţii cu COVID-19 în secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui şi Spitalul "Elena Beldiman" Bârlad, care este unitate suport COVID-19.
Situații incredibile în spitalele din România. Criza paturilor de la ATI continuă, în ciuda asigurărilor oferite de către autoritățile medicale naționale și locale. Judeţul Vaslui nu mai are niciun pat disponibil pentru pacienţii cu COVID-19 în secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui şi Spitalul "Elena Beldiman" Bârlad, care este unitate suport COVID-19, relatează Agerpres .
Zero paturi disponibile la ATI Vaslui
Regretabila situație la nivel județean este transmisă chiar de către Prefectura Vaslui. "La nivelul judeţului Vaslui, dintr-un număr total de 28 de paturi ATI mai sunt disponibile 0 paturi. În spitalul din Bârlad sunt internate un număr de 287 de persoane. 267 de pacienţi sunt internaţi pe secţii, dintre aceştia unul fiind asimptomatic, 33 cu forme uşoare, 111 forme medii şi 122 cu forme severe. În secţia ATI sunt 20 de persoane, dintre care şapte intubate şi şapte cu mască CPAP", au informat reprezentanţii Prefecturii Vaslui.
De asemenea, potrivit autorităţilor, un număr de 492 de persoane pozitive se află la domiciliu.
14.499 de persoane infectate cu COVID-19 la Vaslui. 13.324 au fost declarate vindecate
Situația evoluției COVID-19 actualizată prezintă că la nivelul judeţului Vaslui s-au infectat cu noul coronavirus COVID-19 un număr de 14.499 de persoane, dintre care 13.324 au fost declarate vindecate.
Județul Vaslui este considerat unul dintre cele mai sărace ale României și Europei, dar situația actuală nu este specifică numai acestui județ. Problema lipsei paturilor de la ATI este una dezbătută și analizată de mai multe săptămâni fără a fi soluționată definitiv.
Oficialitățile medicale sunt preocupate de această problemă gravă care persistă în sistemul medical românesc și au dat asigurări în mai multe rânduri că situația se va îndrepta în acest sens. Evoluția pandemică negativă pune însă o presiune foarte mare și dacă s-a sperat într-o îmbunătățire a situației cazurilor grave de COVID-19 în spitale în paralel cu avansarea campaniei de vaccinare în România, încă acest orizont este un deziderat și mai puțin o realizare.