Pacientul este atât de gras încât funcțiile vitale îi sunt aproape paralizate. Plâmânii, bunăoară, nu mai pot pompa aerul. Este rațiunea pentru care medici l-au sedat pe pacient.

Bărbatul din Caraş-Severin a ajuns la Spitalul Județean Timișoara ieri seară și a fost internat în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. “Vorbim despre o suferință cronică, pacientul este sedat pentru a permite ventilația mecanică. Suferă de obezitate morbidă, afecțiuni cardiace și respiratorii severe. Nu putem să-l operăm pentru că vorbim despre o patologie complexă. Plămânii sunt suprasolicitați, iar inima este epuizată. Vorbim despre o epuizare a organelor vitale”, a declarat Ovidiu Bedreag, medic în cadrul Secției ATI.

Înainte să fie adus la Timișoara cu o ambulanță, bărbatul de 180 de kilograme a stat mai mult timp internat la spitalul din Reșița.

 

Anul trecut la același spital a ajuns un pacient din Iași, care cântărea 300 de kilograme. După ce I s-a impus o dietă severă, și a dat primele semne de reabilitare, pacientul a decedat, deoarece organelle sale vitale erau prea ”obosite”.