Evenimentul Zilei > Politica > 90% din primarii liberali mai vor un mandat
90% din primarii liberali mai vor un mandat

90% din primarii liberali mai vor un mandat

Aproximativ 90% dintre cei 1.100 de primari liberali și-au anunțat dorința de a mai candida pentru un nou mandat la alegerile locale din 2016.

 Cu toate acestea, liberalii susțin că mai pot apărea suprize și că alți candidați pot fi aruncați în cursă. De altfel, în sondajele interne vor fi testate și alte nume.

Boc s-a decis

Primarul Clujului, Emil Boc, s-a lăsat așteptat în privința înscrierii în lupta pentru un nou mandat, anunțul fiind făcut de copreședintele PNL Vasile Blaga. „Am avut aseară o discuţie cu dânsul şi am văzut şi lista de azi dimineaţă prezentată de Cluj. Da, s-a înscris în cursă”, a spus Blaga.

În competiția pentru Primăria Capitalei, deosebit de importantă pentru liberali, a intrat ieri și Costică Canacheu, fiind deja înscriși Cristian Bușoi, Ludovic Orban și Petre Roman.

Liberalii sunt foarte in teresați de scaunul de primar lăsat vacant de Gheorghe Ștefan la Piatra-Neamț, motiv pentru care funcția e disputată de nu mai puțin de 8 nume. Primăria Constanța este dorită de Robert Boroianu, deputatul Mihai Tararache și Iustin Roman, în timp ce PNL Timișoara va merge tot pe mâna lui Nicolae Robu. La Iași, cinci liberali vor să-i ia locul PSD-istului Gheorghe Nichita.

Deputatul PNL Cristina Pocora și-a anunțat înscrierea în cursa pentru șefia Consiliului Județean Ialomița. În următoarea perioadă vor fi realizate sondaje pentru stabilirea profilului de candidat, în fiecare oraș și județ.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: