Evenimentul Zilei > Actualitate > 86666 se îndreaptă spre Terra cu peste 60000 km pe oră. Pietroiul spaţial este un sfert din Muntele Everest
86666 se îndreaptă spre Terra cu peste 60000 km pe oră. Pietroiul spaţial este un sfert din Muntele Everest

86666 se îndreaptă spre Terra cu peste 60000 km pe oră. Pietroiul spaţial este un sfert din Muntele Everest

Specialiştii NASA spun că asteroidul gigant, cu diametrul de 3,2 kilometri, capabil să ucidă aproape jumătate din populaţia Terrei, se deplasează prin spaţiu cu 64360 kilometri pe oră şi este cam la 24 de ore de Pământ.

Au apărut noi informaţii cu privire la prezenţa unui asteroid uriaş în apropierea Pământului, la doar o săptămână după ce profeţii Apocalipsei dădeau ca sigur sfârşitul omenirii în urma unui impact devastator cu un asteroid gigant , prilejuit de un fenomen astronomic rarisim numit Luna sângerie.

Experţii NASA confirmă existenţa asteroidului 86666 (2000 F 10), cam de 15 ori mai mare decât orice alt asteroid aflat în prezent pe radarele Agenţiei spaţiale. Nu există însă nici cel mai mic pericol ca 86666 să lovească Pământul, spun reprezentanţii NASA, încercând să liniştească spiritele excitate de eventualitatea unei catastrofe planetare.

Profeţii Apocalipsei sunt însă siguri că pietroiul spaţial va cădea, sâmbătă, în Puerto Rico, iar 1,5 miliarde de oameni vor pieri. Alţii susţin însă că Armaghedonul se va produce abia prin 2022 când Pământul va fi lovit de asterodiul Didymos care măsoară nu mai puţin de 750 de metri. Potrivit unor informaţii recente, NASA şi ESA (agenţia spaţială europeană) s-au angajat într-o dificilă misiune comună al cărei scop ar fi devierea traseului ameninţătorului asteroid.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: