6 sfaturi pentru întreținerea adidașilor

6 sfaturi pentru întreținerea adidașilor

Menținerea adidașilor este esențială pentru a-i menține proaspeți și curați cât mai mult timp posibil. Adidașii sunt mai mult decât un simplu accesoriu de modă, sunt adevărate articole de cult pentru iubitorii de pantofi sport. 

Fie că ești pasionat de adidasi baieti sau pur și simplu ai investit într-o pereche de adidași, aici îți oferim câteva sfaturi pentru a-ți întreține adidașii și a-i păstra în stare perfectă cât mai mult timp, hai!

Curăță-ți adidașii în mod regulat

Curățarea regulată este primul pas pentru a vă menține adidașii în stare bună. Ar trebui să îi curățați de îndată ce se murdăresc pentru a preveni apariția petelor și a deveni dificil de îndepărtat. Pentru a face acest lucru, utilizați o perie cu peri moi sau un burete moale pentru a freca ușor suprafața. Evitați să folosiți perii cu peri tari sau substanțe chimice dure, deoarece acestea pot deteriora materialul adidașilor dvs.

Spălați în mașina de spălat? Riști să-ți deformezi pantofii, să-ți scoată anumite inserții, agenții tensioactivi prezenți în detergenți sunt abrazivi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Utilizați produse adecvate

Există multe produse de întreținere pe piață special concepute pentru adidași. Puteți folosi un săpun ușor și un produs de curățare pe bază de apă ( săpunul de Marsilia funcționează excelent) sau un produs de curățare specific pentru materialul adidașilor dvs., fie că este piele, pânză sau plasă. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile producătorului și testați produsul pe o zonă mică, neobservată înainte de a folosi pe tot adidasul.

Lasă-i să se usuce natural

După curățare, lăsați adidașii să se usuce în mod natural la aer. Evitați să îi expuneți la surse directe de căldură, cum ar fi un radiator sau un uscător de păr, deoarece acest lucru ar putea deforma sau deteriora materialul pantofilor. Așezați-i într-un loc bine ventilat, ferit de umiditate, pentru a evita proliferarea mucegaiului sau a mirosurilor neplăcute.

Alternează-ți adidașii

Purtarea aceleiași perechi de adidași în fiecare zi îi poate uza rapid. Pentru a le prelungi viața, este recomandat să alternați adidașii și să nu-i purtați două zile la rând. Acest lucru va permite adidașilor tăi să respire și să-și recupereze forma inițială, prevenind astfel uzura prematură.

Impermeabilizează-ți adidașii

Desigur, impermeabilizarea adidașilor le va crește durata de viață, dar gândiți-vă mai ales la regularitatea hidroizolației. Asta este valabil pentru toți pantofii tăi, agenții de hidroizolație funcționează depunând un strat subțire de spray pe perechea ta, iar acest strat de agent de hidroizolație nu se va încorpora în material. Prin urmare, va trebui să repetați operația în mod regulat (aproximativ la fiecare 10 zile) pentru a menține un strat impermeabil suficient. În mod similar, dacă depozitați una dintre perechi pentru o perioadă lungă de timp între două purtări, luați în considerare aplicarea unui spray.

După cum ați înțeles, nu este nimic foarte complicat să vă întrețineți corect adidașii preferați și să îi păstrați cât mai mult timp. Totuși, ceea ce nu trebuie uitat este că întreținerea trebuie să fie regulată.