Evenimentul Zilei > Social > 6 rețete pentru vedete la care nu te-ai gândit niciodată. Una era preferata lui Elvis Presley
6 rețete pentru vedete la care nu te-ai gândit niciodată. Una era preferata lui Elvis Presley

6 rețete pentru vedete la care nu te-ai gândit niciodată. Una era preferata lui Elvis Presley

V-ați săturat până peste cap de omletă, ouă fierte și ouă prăjite? Puneți-vă șorțul și dați click pe evz.ro! Vă vom dezvălui câteva combinații culinare extraordinare.

Atenție, când am ales rețetele am ținut cont și de dificultatea de a vă procura diverse ingrediente. Nu de alta, dar perioada de izolare nu-i încă sfârșită. Așadar, rețetarul care urmează este pe cât de simplu, pe atât de neobișnuit.

Maioneza Felicity

Să începem cu banala maioneză, de care toți ne ferim însă, din comoditate.

Fiecare ar trebui să-și facă propria maioneză, chiar dacă o prepară după rețeta altuia. Cum este aceasta, inspirată de Felicity Cloake. Nu este nevoie decât de gălbenușuri de ou, ulei, sare, muștar, oțet sau suc de lămâie și aproximativ zece minute din viața dumneavoastră.

Trucul este să începeți încet, adăugați doar câteva picături de ulei și creșteți treptat ritmul amestecului. Dacă „vi se taie”, luați-o de la capăt”. Dar, vă rog, nu vă mai grăbiți. Când e gata, combinați-o cu ciuperci tăiate mărunt. O bijuterie!

French toast

O rețetă perfectă pentru diminețile însorite de mai.

Bateți câteva ouă cu lapte, înmuiați apoi câteva felii de pâine în acest amestec lipicios, după care prăjiți produsele rezultate în unt. Pe ambele părți. Doar până se rumenesc ușor, nu exagerați.

Apoi, desfătați-vă simțurile! Dar serviți-le cu un piure de dovleac alături, totul stropit cu tequila.

Eh, v-am spus că va fi ceva deosebit.

„Monte Cristo”

Aceasta este mai mult o operă de artă culinară decât o masă servită dimineața, o rețetă uitată a bucătăriei americane. „Monte Cristo”, în ciuda numelui de roman francez, este practic un sendviș cu șuncă și brânză (brânza este de obicei suedeză) înmuiat în zdrențe de ouă bătute. Totul înfășurat în zahăr, până se obține un toast bine legat.

Nu vă caliciți, „Monte Cristo” consumat în exces se spune că l-a ucis pe Elvis! Elvis Presley, bineînțeles.

Mic-dejun spaniol

Fenicul, feta și ouă de rață, așa de fițe (dacă aveți noroc și găsiți în cuibarele bunicii). Adăugați câțiva ardei roșii și galbeni, o vânătă și ceva spanac. Încingeți apoi câteva cepe într-o tigaie încăpătoare, puneți chimen după gust, un pic de usturoi, chilli și iar ardei. Gras, de data aceasta.

Se adaugă celelalte legume și când totul se înmoaie, adăugați suc de roșii. Apoi, când conținutul se omogenizează, spargeți un ou deasupra. Și încă unul. Puneți capacul.

Când îl veți ridica, după trei, patru minute, veți rămâne cu gura căscată. De poftă!

Huevos rancheros

Potrivit maestrului bucătar James Hart, acest preparat ar avea nevoie doar de trei ingrediente: salsa iute, tortillas și ouă prăjite.

După masă, vă asigur că veți bâjbâi prin frigider după o sticlă cu bere rece. În ciuda faptului că este dimineață, nici n-o veți simți cum alunecă pe gât.

Salsa e salsa, ce Dumnezeu!

Tarta cu lămâie

Ceva fin, pentru papile aristocrate! Ca să-ți impresionezi noua/noul iubită/iubit ai nevoie de șase ouă și nouă gălbenușuri. Da, ai citit bine!

Bateți ouăle (la alimente mă refer) cu zeama stoarsă de la șapte lămâi și adăugați 350 de grame de zahăr. Puneți amestecul obținut la foc foarte mic, apoi completați cu 300 de grame de unt nesărat. În două tranșe: jumătate la început, jumătate pe măsură ce amestecul se îngroașă.

Așezată în cuptor, tarta nu trebuie lăsată mai mult de opt minute la foc iute, făcut din timp. Savurați-o împreună, tolăniți pe perne!

Hai, pofte (ne)bune!

Rețetele au fost publicate pe platforma online theguardian.com.