Parisul trebuie să dea iminent undă verde la cererile de echipamente formulate de operatori care au posibilitatea de a alege între grupurile europene Nokia și Ericsson și gigantul telecom chinez Huawei pentru implementarea celei mai noi generații de tehnologie mobilă.

Dacă, oficial, nici un producător de echipamente nu este interzis în Franța, unii jucători din sector se tem că Huawei este „de facto” interzis pe piața 5G care are o miză crucială având în vedere că va permite noi utilizări în sectoare strategice, cum ar fi vehiculele conectate, industrie sau telemedicină.

Potrivit a două surse apropiate de acest dosar, Agenția națională franceză pentru securitatea sistemelor de informații, Anssi, însărcinată cu controlul echipamentelor telecom 5G, va aproba echipamentele Huawei. Dar numai pentru părțile „non sensibile” ale rețelei, cum ar fi antenele, considerate a prezenta un risc mai mic în termeni de securitate.

„Nu vor să interzică Huawei, dar principiul este: trebuie scos din centrul rețelei”, a comentat, sub protecția anonimatului, una din sursele citate.
Rețeaua centrală este considerată strategică într-o infrastructură mobilă, în special pentru că este echipată cu procesoare care operează date sensibile, inclusiv cele ale utilizatorilor.

Anssi și ministerul francez al Economiei nu au dorit să facă comentarii cu privire la aceste informații.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE