Evenimentul Zilei > Politica > Ecaterina Andronescu a explicat de ce a acceptat să devină ministru după ce a criticat dur Guvernul
Ecaterina Andronescu a explicat de ce a acceptat să devină ministru după ce a criticat dur Guvernul

Ecaterina Andronescu a explicat de ce a acceptat să devină ministru după ce a criticat dur Guvernul

Ecaterina a trimis, în august 2018, o scrisoare deschisă în care în aduce critici dure lui Liviu Dragnea și Vioricăi Dăncilă. La acea vreme, scrisoare a produs numeroase reacții în PSD și se discuta chiar de excluderea senatorului din partid.

După ce au trecut cânteva luni de la incident, aceeași Ecaterina Andronescu acceptă propunerea lui Liviu Dragnea și devine ministrul al Educației. 

Andronescu a explica, într-un interviu acordat site-ului  realitatea.net. de ce a acceptat această funcție. Liviu Dragnea i-a spus atunci că este nevoie de cineva care are experiența ei în ministerul Educației. 

Ecaterinei Andronescu a oferit următoarea explicație, conform Realitatea.net.

„Bine, vă voi spune de ce am acceptat. Premierul mi-a propus această chestiune, cu argumentul că sistemul de învățământ are nevoie de experiență mea profesională. Această m-a determinat să fac pasul.

– Deci doamna Viorica Dancilă v-a propus, nu domnul Dragnea?
– Și domnul Dragnea, și doamna Dancila. Domnul Dragnea, după acea scrisoare trimisă de mine, am avut două discuții, pe tema ei și legat și de poziția din Minister și după aceea, în esență, în ultima instanța, a fost doamna Dancilă cea care mi-a propus.

– Interesant. Nu este ușor să critici un șef de partid, va dați seama, nu este puțin lucru…
– Dumneavoastră, presă, mă criticați adesea. Ce să fac eu? Să mă supăr pe dumneavoastră? În primul rând, mă uit la câtă dreptate aveți în ceea ce spuneți. Și în măsură în care, obiectiv vorbind, va dau dreptate, eu trebuie să îmi corectez acele lucruri. Eu cred că nu trebuie să ne supărăm, pentru că este vorba despre viață publică, cea care afectează foarte mulți oameni și atunci trebuie să ne spunem unii altora, că să facem lucrurile mai bine. În esență, asta era scrisoarea mea"  a afirmat  Andronescu.