Evenimentul Zilei > Social > 2Cellos, prima dată în România
2Cellos, prima dată în România

2Cellos, prima dată în România

Duoul de violoncelişti 2Cellos a concertat în premieră în România, la Sala Palatului din Bucureşti, luni seară, de la ora 20.30, oferindu-le fanilor români şansa de a asculta hituri clasice ale muzicii rock, interpretate într-o manieră inedită.

Un cover al piesei „Benedictus”, a lui Karl Kenkins, şi un altul după „Where the Streets Have no Name”, a trupei irlandeze U2, au introdus fanii din România în atmosfera antrenantă care, sub arcuşurile celor doi artişti, care au făcut din seara de luni, 8 decembrie una memorabilă.

„Salut, Bucureşti! Mulţumesc”, a spus Luka Šulić, precizând că sunt singurele cuvinte pe care le ştie în limba română. Suntem fericiţi să fim aici în această seară. Este prima dată când venim în România. Vă vine să credeţi? Mulţumim tuturor că aţi venit la concertul nostru. Este minunat să vedem întreaga sală plină. Mulţumim!”, a mai spus artistul, citat de Mediafax.

O precizare importantă trebuia făcută la acest concert, înainte ca hiturile clasice ale muzicii rock să răsune de sub arcuşurile celor doi: Acesta nu este un concert classic”, le-a spus Šulić românilor. „Puteţi să vă relaxaţi, puteţi să ţipaţi, să dansaţi, puteţi să cântaţi împreună cu noi, dacă ştiţi versurile cântecelor, pentru că noi nu le ştim”, i-a sfătuit artistul pe spectatorii prezenţi.  

Cei doi tineri care au răsturnat regulile muzicii clasice au interpretat la Bucureşti hituri ale unor mari trupe şi artişti internaţionali, precum Viva La Vida” (Coldplay), Shape of My Heart” (Sting), Resistance” (Muse), With or Without You” (U2), Human Nature” şi Smooth Criminal” (Michael Jackson) şi Welcome to the Jungle” (Guns N'Roses). „Suntem prima dată aici. În sfârşit. Aşteptăm momentul acesta de când… ne-am născut. Care s-a întâmplat cu 15 ani în urmă… 12 ani… În fine, suntem foarte fericiţi că suntem aici, mulţumim că aţi venit şi sper că veţi sta până la sfârşit, pentru că, pe parcurs ce cântăm, show-ul devine din ce în ce mai bun. Avem foarte multe cântece frumoase pentru voi în seara aceasta", a spus Stjepan Hauser.

Piesa Thunderstruck”, a trupei AC/DC, a fost cea care a ridicat publicul în picioare şi s-a bucurat de aplauze înflăcărate. Fanii din România ai duoului 2Cellos au avut astfel ocazia să asculte celebra piesă într-o interpretare inedită. În plus, pe scenă a urcat toboşarul Dušan Kranjc, care a rămas alături de cei doi violoncelişti până la finalul concertului.

Au urmat alte piese celebre care i-au făcut pe spectatorii prezenţi la concertul de la Sala Palatului să danseze şi să aplaude entuziasmaţi. Voodoo People” (The Prodigy), Smells Like Teen Spirit” (Nirvana) şi You Shook Me All Night Long” (AC/DC) au pregătit momentul serii, care a venit odată ce cei doi violoncelişti au interpretat piesa I Can't Get No) Satisfaction”. Publicul a ţinut cont de sfatul lui Luka Šulić de la începutul concertului şi a cântat versurile piesei. Spectatorii fost ajutaţi de Stjepan Hauser, dar atmosfera live a fost una incandescentă, care i-a făcut pe cei doi artişti să promită că vor veni în România şi anul viitor.

După această piesă, trupa a părăsit scena, în aplauzele publicului, însă seara era departe de a se fi încheiat. După o pauză de câteva minute, în care spectatorii au aplaudat şi au ovaţionat, artiştii au revenit pe scenă. Back in Black”, a trupei AC/ DC, a fost una dintre piesele cântate la întoarcerea pe scenă, în faţa publicului bucureştean.

Mulţumim foarte mult, Bucureşti! Sunteţi minunaţi, am vrea să facem o poză cu voi. Este OK?”, au spus artiştii la finalul concertului. „One, two, three, Cellooos!” şi momentul a fost imortalizat de unul dintre fotografii prezenţi la concert.

Artiştii au părăsit scena, dar fanii din România îşi doreau să-i mai asculte. Aşa că au aplaudat intens, în speranţa că cei doi violoncelişti se vor întoarce pe scenă, iar aşteptarea lor nu a fost în zadar. Muţumim foarte mult. Chiar sunteţi un public minunat. Şi pentru că sunteţi atât de minunaţi meritaţi încă o melodie”, le-a spus Stjepan Hauser fanilor din România. Vă dorim o noapte bună, vise plăcute, să mă visaţi pe mine şi ne vedem la anul”, a completat artistul, în aplauzele publicului. Piesa Fields of Gold”, a muzicianului Sting, a fost cea care a încheiat concertul duoului 2Cellos de la Sala Palatului.

Stjepan Hauser şi Luka Šulić au făcut înconjurul planetei după ce coverul lor Smooth Criminal” (Michael Jackson) a devenit un hit pe platforma YouTube, adunând peste 3 milioane de vizualizări în mai puţin de două săptămâni şi peste 10 milioane ulterior. Succesul pe care l-au avut le-a adus în cele din urmă un contract cu casa de discuri Sony Masterworks şi un turneu alături de Elton John.

Foarte repede, talentul şi stilul eclectic al celor doi i-au atras atenţia producătorului Bob Ezrin, care s-a ocupat de muzicieni precum Pink Floyd, Alice Cooper şi Kiss. Trupa are două albume, „2Cellos” (2011) şi „In2ition” (2013). Primul a câştigat titlul de cel mai bun album internaţional şi s-a clasat pe locul întâi în topul de muzica clasică Billboard US, iar al doilea, bogat în colaborări cu artişti precum Elton John, Steve Vai şi Lang Lang, se bucură în continuare de critici pozitive.

Ceea ce îi face pe cei doi să fie apreciaţi este faptul că îmbină stilul clasic cu cel contemporan şi au grijă întotdeauna să insereze elemente-surpriză, dându-le unor piese precum „Thunderstruck” (AC/DC), „VooDoo People” (The Prodigy) şi „Welcome to the Jungle” (Guns'n Roses) o turnură total neaşteptată. Amândoi excelează în mânuirea arcuşului şi au o tehnică atât de avansată încât devin dificil de urmărit. De asemenea, pentru a crea un sunet plin, violonceliştii folosesc frecvent efecte de distorsionare şi delay, un lucru neconvenţional în muzica clasică, dar foarte întâlnit în genul rock.

Concertul susţinut de duoul 2Cellos la Sala Palatului din Bucureşti a fost organizat de Phoenix Entertainment.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: