Trei femei și doi copii se numără printre persoanele rănite când o rachetă a atins aeroportul Abha miercuri, conform unui purtător de cuvânt al armatei saudite.
O sursă rebelă declarase anterior că aeroportul a fost atacat "cu precizie".
 Colonelul saudit Turki al-Maliki a declarat că racheta trasă de rebelii houthi a explodat în zona de sosiri a Aeroportului Internațional Abha miercuri la ora la 02:21, conform Agenției Saudite oficiale de presă.
Trei femei – din Yemen, India, respectiv Arabia Saudită – și doi copii saudiți se numără printre răniți.
Opt persoane au fost transportate la spital după ce au suferit răni moderate, în timp ce alte 18 persoane au fost tratate la fața locului pentru leziuni minore.

Colonelul Maliki a declarat că atacul asupra unui aeroport civil, care se află la aproximativ 200 km nord de granița cu Yemen, reprezintă o încălcare gravă a dreptului internațional și ar putea constitui o crimă de război.
Tot Colonelul Maliki a spus că, în prezent, autoritățile saudite fac eforturi pentru a identifica tipul de rachetă folosită de rebeli, dar televiziunea Al-Masirah controlată de mișcarea houthi a dat publicității o declarație a rebelilor în care se susține că este vorba de o rachetă de croazieră.
"Cele mai moderne sisteme americane nu au reușit să oprească racheta. Acest atac a lovit inamicul din plin, provocând panică și o mare confuzie în rândurile sale", a adăugat sursa care și-a păstrat anonimatul.
Reportajul televiziunii Al-Masirah susține că este a doua oară când rebelii houthi lansează o rachetă de croazieră. Prima a vizat o centrală nucleară din Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, în decembrie 2017.
La începutul săptămânii, un purtător de cuvânt al militanților houthi a declarat că vor ataca fiecare aeroport din Arabia Saudită și că zilele următoare vor aduce "mari surprize".