Frații Titi și Iulian Spînu se lăudau, la televiziunile care i-au transformat în adevărate vedete, că au muncit în Italia, ca și căpșunari, de unde s-au întors, în anul 2009 și au dezvoltat cea mai mare fermă de pe raza județului Galați, în comuna Băleni. Așa cum a relatat EVZ, De acolo i-au „săltat” mascații, în luna august 2017, după ce anchetatorii au descoperit că din anul 2009 și până în anul 2016, cei doi s-au ocupat de trafic de persoane.

Mai exact, au racolat peste o sută de conaționali de ai noștri cărora le spunea că le asigură locuri de muncă, în Italia, cu un salariu de 1000 de euro pe lună. În realitate, susțin oamenii legii, cei doi frați îi ademeneau pe români pentru a munci la diverse ferme agricole de pe teritoriul Italiei, unde erau exploatați de fermierii italieni. De la fiecare victimă, cei doi frați ar fi încasat câte 150 de euro lunar, drept comision pentru faptul că le-a fost găsit un loc de muncă. În acest mod, Iulian și Titi Spînu au obținut peste 100.000 de euro.

Surpriza în acest caz vine de la Tribunalul Galați ai căror judecători  au decis să îl pună în arest la domiciliu pe Titi Spînu, fratele său fiind cercetat, sub control judiciar încă de anul trecut. Așa cum relatează Antena 3, interlopului-căpșunar care a vândut peste 100 de români pentru a fi folosiți pe post de sclavi în Italia, nu îi va lipsi nimic deoarece are acasă argați și piscină. Astfel, el îngroașă rândurile oamenilor de afaceri care au fost trimiși, de-a lungul timpului, în arest la palat, cu piscină, heliport și, desigur, servitori.