Întrebarea de pe buzele a milioane de români: Cresc taxele în 2021? Ultima oră de la Guvern

Întrebarea de pe buzele a milioane de români: Cresc taxele în 2021? Ultima oră de la Guvern

Miza apropiatelor alegeri parlamentare generează și o temere a opiniei publice că, din 2021, ar urma o creștere a taxelor și impozitelor.

Anul viitor nu vor fi introduse noi taxe şi impozite, iar cele existente nu vor fi majorate, a declarat duminică, la Deva, deputatul liberal Lucian Heiuș. Politicianul a arătat că o creştere a taxelor și impozitelor ar reprezenta o mare greşeală din punct de vedere al politicilor din domeniul fiscalităţii, cărora le-a făcut o scurtă trecere în revistă, cu trimitere și către rivalii din PSD.

„Nu se va introduce nici un impozit şi nicio taxă suplimentară anul viitor. Ar fi şi greşit acest lucru. Noi, în PNL, suntem oameni care ştim carte, suntem pregătiţi în acest domeniu şi orice student de anul II de facultate învaţă că o politică prociclică în domeniul fiscalităţii este greşită. PSD a aplicat o politică prociclică în momentul în care România era pe creştere economică şi ei au redus taxele şi impozitele.

Întotdeauna când lucrurile merg bine, atunci poţi să măreşti impozite şi taxe pentru ca la momentul în care vine o scădere economică, să poţi să reduci impozite şi taxe, astfel încât să ajuţi agenţii economici şi populaţia să treacă cu bine prin momentul de scădere", a explicat deputatul liberal, citat de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Heiuș a arătat că în ultimul an PNL a eliminat mai multe taxe şi impozite, printre acestea numărându-se supraacciza la carburanţi, fapt care a dus la scăderea preţul la combustibil cu aproape 1 leu pe litru, supraimpozitarea energiei electrice şi energiei termice sau a muncii part-time.

Cîțu: Credem în taxe mici

Pe 15 octombrie, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a ieșit public cu o declarație prin care a subliniat că nu urmează o creștere de taxe. Reacția ministrului a fost provocată de estimări bancare conform cărora guvernul ar urma să crească TVA după alegeri.

"E o perioadă electorală în care sunteți bombardați cu fel de fel de informații. Eu v-am prezentat mereu situația reală a economiei. Nu vom crește taxele! Nici în această perioadă nici în perioada de după. Noi, liberalii, credem în taxe mici pe care să le plătească toată lumea", a spus Cîțu într-o filmare din biroul său de la Ministerul Finanțelor, numită "Mesaj important pentru români".