Orban, precizări de ultimă oră despre creșterea taxelor. Cota unică, neschimbată de 15 ani!

Orban, precizări de ultimă oră despre creșterea taxelor. Cota unică, neschimbată de 15 ani!

Guvernul nu intenționează să renunțe la cota unică de impozitare și nici nu are în vedere alte măsuri menite să ducă la introducerea unor taxe și impozite noi, ori la majorarea celor existente.

Premierul Ludovic Orban a subliniat poziţia clară a Guvernului de a menţine cota unică de impozitare pentru perioada următoare. De asemenea, premierul a precizat că nu are în intenție majorări de taxe şi nici introducerea de taxe noi. Anunțul a fost făcut în cadrul întâlnirii pe care a avut-o, vineri, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR).

„Premierul Ludovic Orban a subliniat poziţia clară a Guvernului de a menţine cota unică de impozitare şi faptul că nu are în vedere majorări de taxe şi nici introducerea de taxe noi”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Guvernului.

Potrivit postării, principala temă de discuţie în cadrul consultărilor pe care premierul Ludovic Orban le-a avut cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României a fost legată de propunerea pe care România o va face Comisiei Europene privind Planul naţional de recuperare şi rezilienţă.

„Consultările au avut loc în perspectiva punerii în dezbatere publică, în cursul lunii noiembrie, a propunerii României privind Planul naţional de recuperare şi rezilienţă, care va fi ulterior transmisă Comisiei Europene”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Guvernului.

Planul naţional de recuperare şi rezilienţă

Potrivit sursei citate, planul naţional de recuperare şi rezilienţă, document aflat în lucru la Ministerul Fondurilor Europene, se va baza pe trei piloni: susţinerea proiectelor privind infrastructura de transport, a celor care au ca obiectiv reducerea efectelor schimbărilor climatice şi stimularea mediului de afaceri.

Totodată, discuţiile au mai vizat continuarea măsurilor Guvernului pentru păstrarea locurilor de muncă, respectiv „acordarea de zile libere pentru părinţii copiilor ale căror cursuri sunt suspendate din cauza epidemiei, prelungirea aplicării programului flexibil de lucru pentru o perioada de şase luni şi acordarea stimulentelor pentru menţinerea locurilor de muncă”.

Șeful Executivului a subliniat încă o dată deschiderea spre dialog a Guvernului şi atitudinea pro-business pentru găsirea de soluţii rapide şi eficiente de susţinere a economiei şi a angajaţilor.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice.

Ne puteți urmări și pe Google News