2021, anul în care Putin sorcovește lumea cu salve de rachete hipersonice

2021, anul în care Putin sorcovește lumea cu salve de rachete hipersonice

Rachetele vor fi lansate la intervale de câteva secunde, într-un mediu de contra-măsuri electronice puternice.

Fregata „Amiral Groșkov” va efectua, în premieră, până la sfârșitul acestui an, o lansare în salvă de rachete hipersonice Zircon, în cadrul testelor oficiale ale acestei arme teribile.

Potrivit unei surse aparținând complexului militar-industrial, citată de RIA Novosti, rachetele vor fi lansate „la intervale de câteva secunde, într-un mediu de contra-măsuri electronice puternice”.

Tragerile în salvă ”sunt menite să asigure nu numai testarea rachetelor, ci și testarea capacităților sistemului de control al armelor navei, în special atunci când îndeplinește sarcini cu o lovitură masivă cu rachete, simultan împotriva țintelor maritime și terestre”, a spus sursa citată, scrie Vești din Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Racheta Zirkon este echipată cu un sistem de țintire automat, unic prin caracteristicile sale de imunitate la bruiaj, iar capacitățile acestuia trebuie confirmate în timpul testelor.

Racheta Zirkon este prima rachetă de croazieră hipersonică din lume capabilă de zbor aerodinamic pe termen lung, cu manevră în straturi dense ale atmosferei, folosind propulsia proprie a motorului pe tot parcursul traseului.

Viteza acestei rachete este impresionantă și o face practice de neatins: aproximativ de nouă ori viteza sunetului (9 Mach), iar raza maximă de tragere este de până la 1000 km. Zirkon lovește cu o eficacitate egală atât ținte de suprafață acvatică, cât și pe cele de sol.